BEZ OBRAZLOŽENJA! Pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo!

Autor:

Vesti

23.11.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti zabranio ulazak pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM.

BEZ OBRAZLOŽENJA! Pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM zabranjen ulazak na Kosovo!

Foto: Tanjug/AP

Prištinske vlasti su još jednom pokazale svoju nevoljnost da poštuju sporazume i da omoguće slobodu kretanja na prostoru Kosova i Metohije. Ovoga puta, na meti zabrane ulaska su se našli pomoćnici direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov i Igor Popović, koji su trebali da prisustvuju Danu opštine Kosovska Mitrovica.

Ovo nije prvi put da Priština sprečava ulazak pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića, na prostor Kosova i Metohije. Međutim, sada se zabrana proširila i na pomoćnice direktora, Milenu Parlić i Jelenu Stojković, što govori o sve većoj otežanosti dijaloga između Beograda i Prištine.

Iako su pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM rečeni da im je ulazak zabranjen do kraja godine, Priština nije dala nikakvo obrazloženje i osnov za ovu meru. Ovo je još jedan primer bahatog ponašanja prištinskih vlasti i nepoštovanja sporazuma, što dodatno otežava normalizaciju odnosa između dve strane.

Osim što su ometene posete zvaničnika iz Beograda, ova zabrana ulaska pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM sprečava i ostvarivanje kontakta sa socijalno ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji. Ovo je posebno zabrinjavajuće u situaciji kada se očekuje da će dijalog između Beograda i Prištine biti nastavljen u narednom periodu.

Uprkos ovim otežavajućim okolnostima, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, nastavlja da se bori za slobodu kretanja na prostoru Kosova i Metohije. On je nedavno najavio da će podneti prijavu Savetu Evrope i Ujedinjenim nacijama zbog kršenja sporazuma o slobodi kretanja.

Zabrana ulaska pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM predstavlja još jedan primer kršenja prava i sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Stalno prisutna tenzija i otežan dijalog ne doprinose stvaranju stabilne i mirne budućnosti za sve građane na ovom prostoru.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading