NASTAVLJA SE BORBA ZA SRPSKU ZEMLJU! Petković potvrdio učešće u novoj rundi dijaloga 16. novembra!

Autor:

Vesti

09.11.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je rečeno, Petković će u Brisel otputovati sa svojim ekspertskim timom na najvišem nivou.

NASTAVLJA SE BORBA ZA SRPSKU ZEMLJU! Petković potvrdio učešće u novoj rundi dijaloga 16. novembra!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prihvatio je poziv specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka i učestvovaće u novoj rundi dijaloga s Prištinom koja je zakazana za 16. novembar u Briselu, rekli su danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Kako je rečeno, Petković će u Brisel otputovati sa svojim ekspertskim timom na najvišem nivou.

Beograd je oduvek bio kredibilna i konstruktivna strana u dijalogu i spreman da se sva otvorena pitanja rešavaju za pregovaračkim stolom dok Priština razgovore odbija ili uslovljava. Direktor Petković je odmah pozitivno odgovorio na poziv EU za novu rundu dijaloga u četvrtak, kao što smo to učinili i na prethodni predlog za dijalog 7. novembra koji je Bisljimi odbio. Naša strana i sada će dosledno i uporno insistirati na tome da sto pre dođe do deeskalacije situaciju na severu KiM kao i zaustavljanju krize koju generiše Priština svojim jednostranim i nasilnim akcijama, a takođe, presudno važan segment predstavljaće i razgovori o formiranju ZSO gde će Beograd insistirati na svim garantovanim pravima za srpski narod u skladu sa sporazumima iz 2013 i 2015 godine - rekli su za Tanjug u Kancelariji za KiM.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading