UHAPSILI SRBINA PRED ŽENOM I PETORO DECE! Užasno iživljavanje Kurtijeve policije u Leposaviću!

Autor:

Vesti

11.10.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurtijeva takozvana kosovska policija kojoj je jedini cilj i zadatak da teroriše srpski narod na severu Kosova i Metohije, nastavila je danas sa maltretiranjem i hapšenjem Srba u severnim opštinama i torturom kojoj je jedini cilj da dovede do novog podizanja tenzija i krize na terenu, navela je Kancelarija za KiM.

UHAPSILI SRBINA PRED ŽENOM I PETORO DECE! Užasno iživljavanje Kurtijeve policije u Leposaviću!

Foto: Tanjug/AP

- Prvo je u selu nadomak Leposavića priveden Srbin M. M. i to pred suprugom i naočigled petoro dece, a potom je njegov stan detaljno pretresan, uz prisustvo kosovskih specijalaca. Po istom scenariju i diktatu, Kurtijevi specijalci krenuli su u pretres i vršljanje u više privatnih objekata na severu Kosova i Metohije, kako u Kosovskoj Mitrovici nadomak bolnice, tako i u Zvečanu - istakli su.

Republika

Foto: Profimedia

ROSU

Zato pitamo međunarodnu zajednicu – mogu li Srbi na severu KiM mirno da odu po hleb, u bolnicu, da odvedu dete u vrtić ili školu, a da im put ne prepreče blindirana vozila Kurtijevih do zuba naoružanih specijalaca koji svakodnevno sprovode brutalni teror i dodatno eskaliraju situaciju na terenu? 

Opsesivna je Kuritjeva želja da podjarmi srpski narod na severu Kosova i Metohije, a tragične događaje u Banjskoj koristi za progon, odmazdu, torturu i arbitrarno privođenje Srba s jednim jedinim ciljem da etnički potpuno očisti sever Kosova i Metohije i to naočigled kompletne međunarodne zajednice. 

Ne mogu i ne smeju tragični događaji u Banjskoj biti izgovor da se srpskom narodu na severu Kosova i Metohije ukinu sva ljudska prava, da postanu taoci Kuritjevog zločinačkog režima koji crta mete na čelu svakome ko nosi srpsko ime i prezime, a da za sve to vreme Zapad i međunarodne misije koje deluju na ovim prostorima okreću glavu od stradanja i progona Srba. 

Zahtevamo da međunarodne misije zaustave Kurtijevo svakodnevno iživljavanje, da prestane svakodnevno privođenje i hapšenje Srba i da daju svoj doprinos smirivanju tenzija i spreče vlasti u Prištini da dodatno zapale čitav prostor Kosova i Metohije, ali i šire, region Zapadnog Balkana - dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading