SRPSKA TROBOJKA SE OPET PONOSNO VIJORI U ORAHOVCU! Ekstremisti je spalili, danas postavljena nova!

Autor:

Vesti

14.11.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u opštini Orahovac danas je postavljena nova srpska trobojka, koja je zamenila onu koju su albanski ekstremisti zapalili proteklog vikenda.

SRPSKA TROBOJKA SE OPET PONOSNO VIJORI U ORAHOVCU! Ekstremisti je spalili, danas postavljena nova!

Foto: tiktok/printscreen

Kancelarija za Kosovo i Metohiju tada je navela da će zajedno sa svojim predstavnicima na terenu postaviti novi srpski barjak što je već danas učinjeno.

Ponovo se na ovom znamenju ponosno vijori srpska zastava s kojom je postavljen i novi jarbol.

Podsetimo, na spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima sa teritorije opštine Orahovac koji su mučki stradali od ruke albanskih ekstremista, tokom prethodnog vikenda zapaljena je srpska trobojka.

Republika

Foto: Kancelarija za KiM

Zapaljena srpska trobojka

Na ovom mestu na ulazu u Veliku Hoču postavljeno je znamenje u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine. 

- Paljenje srpske trobojke i skravljenje ovog spomenika akt je bezumlja albanskih ekstremista koji godinama pale sve srpsko želeći da na taj način obeshrabe Srbe i slome duh srpskog naroda koji odoleva svim napadima i iskušenjima, ma kakva ona bila. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, zajedno sa svojim predstavnicima na terenu, postaviće novu trobojku, kao što smo i svaki put do sada obnavljali i gradili ono što Kurtijevi ekstremisti pale i ruše.

Pozivamo međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru KiM da dođu kod spomenika ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoču i da sa tog mesta pošalju jasnu poruku da su ovakvi etnički incidenti i napadi na srpsko postojanje na KiM nedopustivi. 

Spaljena srpska zastava, preorane srpske kosti, izmeštanje spomenika srpskim herojima palim u Prvom svetskom ratu sa groblja u Prištini, slika su i prilika Kurtijeve antisrpske politike mržnje koja stimuliše ekstremiste u njihovim suludim aktima - saopštila je tada Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Nenad

14.11.2023 13:38

Samo neka se viori i svuda gde god treba Srpska zastava.

Vida

14.11.2023 13:41

Srpska truba će ponovo da se čuje sa Kosova, kako kaže naša stara pesma!

Кнежан

14.11.2023 13:42

Себи су увек били и биће храбар народ ,тако да ово поновно постављање тробојке смо и очекивали да ће се догодити данас

Lea

14.11.2023 13:42

Ova inicijativa može biti izraz otpora prema zaboravu i poruka upućena očuvanju sećanja na istorijske događaje koji su ostavili trag u zajednici.