KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću - već 5 meseci u pritvoru!

Autor:

Vesti

22.11.2023

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Jovana Filipović naglasila je da je produžen pritvor Dragiši Milenkoviću iz Kišnice, optuženom za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu, i to za još dva meseca.

KURTIJEV TEROR SE NASTAVLJA! Produžen pritvor Dragiši Milenkoviću - već 5 meseci u pritvoru!

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti, Rosu

Filipović ističe da je Milenković već pet meseci u pritvoru u Podujevu, a tokom tog vremena odbrana nije obaveštena da su preduzete bilo kakve istražne radnje u cilju rasvetljavanja dela koja se stavljaju na teret njenom branjeniku.

Dodatno, istakla je da je Osnovni sud u Prištini odbio zahtev odbrane da kosovski premijer Aljbin Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića.

- Specijalno tužilaštvo dužno je da postupa u skladu sa načelom hitnosti što očigledno ne čini jer nije saslušan nijedan svedok, a isto je neophodno učiniti u toku istražnog postupka. Takođe, od strane Osnovnog suda u Prištini odbijen je zahtev odbrane da se u svojstvu odbrane svedoka sasluša premijer Kosova Aljbin Kurti kao posebna istražna mogućnost, sa obrazloženjem da će on moći da se sasluša u kasnijoj fazi postupka - objasnila je Filipović.

Istakla je da je uložila žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kraj Gračanice, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading