PREDSEDNIK SE SASTAO SA LUKOM ZAJOM: Vučić poželeo dobrodošlicu predsedniku italijanske regije Veneto (FOTO)

Autor:

Vesti

16.11.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić će učestvovati u ceremoniji otvaranja sajma, koja počinje u 17 časova. Pored njega, prisutni će biti i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije, Dimitar Kovačevski, predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, i predsednik italijanske regije Veneto, Luka Zaja.

PREDSEDNIK SE SASTAO SA LUKOM ZAJOM: Vučić poželeo dobrodošlicu predsedniku italijanske regije Veneto (FOTO)

Foto: printscreen/instagram/budu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je ugostio predsednika italijanske regije Veneto, Luku Zaju, u Beogradu. Ovo je još jedan u nizu susreta i razgovora koji se odvijaju u okviru Drugog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", koji je svečano otvoren danas.

- Zadovoljstvo mi je da u Beogradu ugostim našeg prijatelja @zaiaufficiale i da nastavimo razgovore o jačanju saradnje Veneta, jedne od najbogatijih regija u Evropi, i Srbije - napisao je Vučić između ostalog.

Podsetimo, predsednik Vučić će učestvovati u ceremoniji otvaranja sajma, koja počinje u 17 časova. Pored njega, prisutni će biti i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije, Dimitar Kovačevski, predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, i predsednik italijanske regije Veneto, Luka Zaja.


Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Republike Albanije i Republike Severne Makedonije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Ovo je prilika za promovisanje vina iz regiona i povezivanje privrednih subjekata, ali i za razgovore o daljoj saradnji i unapređenju ekonomskih odnosa.

Današnji dan je rezervisan za profesionalne kupce i zvanice, dok će od petka do nedelje sajam biti otvoren i za građanstvo. Organizatori najavljuju da će ovo biti prilika za upoznavanje sa različitim vrstama vina i degustaciju istih.

Kao što je već istaknuto, učesnici sajma su predstavnici vlada tri zemlje - Srbije, Albanije i Severne Makedonije, ali i predstavnici privrednih subjekata iz regiona. Ovaj događaj je važan za promovisanje vina i turizma u zemljama učesnicama, ali i za jačanje ekonomskih veza i saradnje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Zina

16.11.2023 13:25

Afirmacija i dobri odnosi sa liderima su nam izuzetno vazni. Konstantna saradnja i dobar odnos, zdrava politika decentno deluju na komplet drzavu Srbiju.

Jole

16.11.2023 13:30

Vucic jaca nasu drzavu i gradi dobre odnose

Mitarpavlovic

16.11.2023 13:32

Dobrodošli u naš Beograd Luka Zaju verujemo da će se nastaviti saradnju.

Sara

16.11.2023 13:49

Veoma je važna poseta Luke Zaja jer se saradnja i prijateljstvo razvijaju što je za nas značajno zbog daljeg razvoja privrede.