"NAPAD NA PORODICU NE SME BITI SREDSTVO POLITIČKE BORBE"! Jovanović osudio najnovije napade na predsednika Vučića!

Autor:

Vesti

14.11.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović ističe da je napad na porodicu kao sredstvo političke borbe nedostojan i suprotan osnovnim principima pristojnosti.

"NAPAD NA PORODICU NE SME BITI SREDSTVO POLITIČKE BORBE"! Jovanović osudio najnovije napade na predsednika Vučića!

Foto: printscreen/Vesti TV

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Mihailo Jovanović izdao je saopštenje u kome je osudio novi napad na porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Jovanović ističe da je napad na porodicu kao sredstvo političke borbe nedostojan i suprotan osnovnim principima pristojnosti.

Jovanović ističe da svaka osoba sa osnovnim moralnim vrednostima mora najoštrije osuditi takve postupke, bez obzira na političku opciju kojoj pripada.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Napad na porodicu kao sredstvo političke borbe predstavlja akt koji je duboko nedostojan i suprotan osnovnim principima pristojnosti. Zbog toga, kao građanin Republike Srbije, otac dvoje dece i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, osećam dužnost da se oglasim povodom novog napada na porodicu Vučić od strane dnevnog lista "Danas" koji je deo Junajted grupe. 

- Svaka osoba sa osnovnim moralnim vrednostima mora najoštrije osuditi takve postupke bez obzira kojoj političkoj opciji pripada, jer nikada ne smemo da dozvolimo da napad na porodicu postane legitimna meta u političkoj utakmici, kao što su napadi na porodicu Vučić postali meta medija Junajted grupe

- U političkom diskursu mora postojati jasna granica između legitimne kritike i ličnih napada na porodicu. Takvi napadi ne samo da degradiraju političku kulturu, već i nanose nepopravljivu štetu našem društvu, podstičući atmosferu netolerancije i mržnje. U civilizovanom društvu, politička borba treba da se vodi argumentima i idejama, a ne uvredama - zaključuje Jovanović.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (164)

Loading
Pavle

14.11.2023 21:35

Nikakav napad na porodicu ne moze biti predmet politicke kampanje i borbe.

Zvezdica

14.11.2023 21:37

Sramota je što opozicija kako bi stekla jeftine političke poene, napada porodicu predsednika.

Petar

14.11.2023 21:38

Napadati neciju porodicu, kao sto opozicija cini Vucicu je sramno i skandalozno.

Sara

14.11.2023 21:40

Vucic se uvek fer borio a ne kao opozicija koja koristi porodicu Vucica za jeftine politicke poene