BIRAMO: ZA VUČIĆA ILI ZA ĐILASA! Jasna poruka koju su građani dobro razumeli

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

13.11.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobedi li grupacija okupljena oko lidera SSP, daću im mandat da prave Vladu, ali tada neću biti predsednik, poručio šef države.

BIRAMO: ZA VUČIĆA ILI ZA ĐILASA! Jasna poruka koju su građani dobro razumeli

Foto: ST/P. DIVAC, N. Pančić

Porukom da neće više biti predsednik Srbije ako opozicija okupljena oko lidera SSP Dragana Đilasa pobedi na predstojećim izborima 17. decembra i dobije mandat da pravi Vladu, Aleksandar Vučić je jasno stavio do znanja da ga ne zanimaju nikakvi kompromisi da bi ostao na vlasti. Ponajmanje truli kompromisi s onima koji su spremni da izdaju državne i nacionalne interese - priznaju Kosovo, tvrde da je u Srebrenici bilo genocida, okupljeni su na tajkunskoj listi i slično... Kao ni s onima koji se busaju u "patriotske" grudi, a s ovim prvima bi začas napravili vlast.

TAŠNA, MAŠNA...

Vučić je ukazao da građani ne glasaju samo za listu poslanika, već za svog predsednika:

- Za ili protiv mene, baš kako oni kažu. Je l' stvarno mislite da je moguće da ja budem predsednik, a predsednik Vlade neko od ovih koji su zemlju uništili. Pobede li na izborima, ja ću im dati mandat. Ali više neću da budem predsednik jer više ništa ne mogu da uradim za građane Srbije posle toga. I hoću da ljudi u Srbiji to znaju. Da glumim predsednika da bih imao tašnu, mašnu, sekretaricu i da bi meni bilo lepo, a da narodu loše, to neću sebi da radim.

Poručio je građanima da na izborima imaju samo dve mogućnosti: da glasaju za Đilasa ili za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane":

- Jer svi ti drugi, makar i govorili da su drugačiji od njih, svi su za listu Dragana Đilasa. I na kraju će biti s njima. Prošli put kada sam to govorio, mnogi mi nisu verovali. A sada vidite da je sve što sam govorio bila sušta istina.

Dragoljub Kojčić, politički filozof, kaže za Srpski telegraf da je Vučić u protekloj deceniji pokazao da je moguće voditi uspešnu državnu politiku uprkos teškim pritiscima i u najtežim međunarodnim okolnostima očuvati KiM, razvijati ekonomske kapacitete Srbije i znatno povećati njen međunarodni ugled. Otuda Vučićevu poruku tumači kao upozorenje Srbiji da se u ključnom trenutku u našoj novijoj istoriji ne poigrava s tom jedinom mogućom politikom koja je pokazala uspešnost.

- Ako bi pobedila opozicija, promoter političke dezorijentacije, koja samu sebe ne može da uhvati ni za glavu ni za rep, ne bi bilo moguće nastaviti konzistentnu politiku uspona Srbije. Vučić je tokom političke karijere pokazao da njega ne zanimaju nikakvi kompromisi, ponajmanje truli kompromisi, da bi ostao na vlasti - navodi naš sagovornik.

JOŠ JEDAN DOKAZ

To je, kako ističe, samo još jedan jedan dokaz principijelnosti:

- Vučić je plasirao jednu sasvim novu političku koncepciju, koja se zasniva, pre svega, na jedinstvu državnih i nacionalnih ciljeva. Upravo zato bih pozvao građane Srbije da dobro razmisle kome ukazuju poverenje, da li principijelnoj i uspešnoj politici ili šarlatanstvu zasnovanom na mržnji, pljuvanju.

Evo zašto Vučić ne bi mogao s njihovom vladom

- pristali bi da faktički priznaju lažnu državu Kosovo
- tvrde da se u Srebrenici desio genocid
- zaustavili bi kapitalne infrastrukturne projekte poput izgradnje metroa
- odustali bi od organizacije EXPO 2027
- istog dana bi uveli sankcije Rusiji
- stranci bi vodili našu politiku
- lični interesi iznad nacionalnih i državnih 
- među liderima najgori đaci i večiti studenti

Karanović: S njima bismo ponovo bili na kolenima

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Ognjen Karanović

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost smatra da će lista okupljena oko SNS trijumfovati i da narod nikad više neće dopustiti da lažni patriotski blok Đilasa i Miloša Jovanovića bude ponovo u prilici da vlada jer bi Srbija opet bila na kolenima, ekonomski slomljena, izgubila bi političku stabilnost, koja je mukotrpnim radom postignuta, najviše zalaganjem predsednika Vučića:

- Ali ako bi se desila takva hipotetička situacija, Vučić bi mandat poverio onom ko, matematički, ima najviše glasova u Skupštini. Ali on zna da bi to bila opskurna situacija, s onima koji su pljačkali državu, najavljuju da će priznati nezavisnost KiM, tvrde da je u Srebrenici bilo genocida, koji bi uništili suverenističku politiku Srbije i bacili je u naručje neke od velikih sila, bez obzira na to o kojoj se velikoj sili radi, nema kohabitacije, nema šta da se razgovara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (78)

Loading
Iva

13.11.2023 20:38

Gradjanima je jasno da se bira izmedju Srbije koja ce da napeduje uz Vucica ili Djilasa koji ce da unisti sve.

Iva

13.11.2023 20:39

Gradjani ce uvek podrzati Vucica.

Iva

13.11.2023 20:39

Niko normalan nece glasati za Djilasovce olose.

Marko

13.11.2023 21:01

Građani moraju biti svesni važnosti izbora gde se odlučuje o njihovoj budućnosti, koju im jedino garantuje aktuelna vlast