ZAPALJIVE IZJAVE I NOVO KRŠENJE REZOLUCIJE 1244! Đurić: Podrška SAD transformaciji KBS u vojsku predstavlja podršku ekstremizmu

Autor:

Vesti

26.10.2023

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, poručio je da to ne doprinosi dijalogu, smirivanju tenzija i normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

ZAPALJIVE IZJAVE I NOVO KRŠENJE REZOLUCIJE 1244! Đurić: Podrška SAD transformaciji KBS u vojsku predstavlja podršku ekstremizmu

Foto: youtube.com/printscreen

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je da Sjedinjene Američke Države podržavaju desetogodišnju transformaciju KBS u vojsku, prenosi Reporteri. Reagujući na tu izjavu, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, poručio je da to ne doprinosi dijalogu, smirivanju tenzija i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Ministarstvo odbrane i tzv Kosovske bezbednosne snage održale su danas godišnju međunarodnu konferenciju "KBS i partneri 2023 ", nakon čega je Hovenijer rekao kako su ove snage pokazale "zrelost 24. septembra izbegavajući provokacije koje su mogle da razultiraju daljom eskalacijom".

Dodao je da me postoji nikakav problem u kontinuiranim naporima da SAD i Kosovo rade zajedno kako bi se pomglo KBS-u da uspešno završi proces transformacije KBS u Vojsku. 

Ambasarod Marko Đurić oštro je odgovorio na ove zapaljive izjave, ali i poteze i kazao da je transformacija KBS u vojsku direktno kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovskog vojno-tehničkog sporazuma.

- Sve ovo na stranu, podrška transformaciji KBS u ovom političkom trenutku na Kosovu* samo osnažuje i nagrađuje ekstremnu vladu u Prištini, vođenu etno-nacionalističkom agendom, pod čijim nadzorom je 11 odsto kosovskih Srba već napustilo Kosovo. Dijalog ostaje jedini put napred, a da bi on bio uspešan, ne treba dalje da ohrabrujemo one koji ga otvoreno potkopavaju - naveo je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading