SRBI I JEVREJI... Pogledajte šta je Netanjahu izgovorio o Srbiji: Evo kakva se misterija krije iza njegovih reči

Autor:

Vesti

17.10.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava premijera Neranjahua je vrlo precizna i proračunata.

SRBI I JEVREJI... Pogledajte šta je Netanjahu izgovorio o Srbiji: Evo kakva se misterija krije iza njegovih reči

Foto: Profimedia, Shutterstock

Izjava premijera Izraela, Benjamin Netanjahu, velika je enigma za sve istoričare, istraživače, publiciste i sve one koji tragaju za istinom o našoj istoriji.

U susretu sa tadašnjim premijerom, a današnjim predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, Netanjahu je bio naročito rečit, uputivši brojne pohvale Srbiji i srpskom narodu.

- Prijateljstvo jevrejskog i srpskog naroda traje hiljadama godina, još od vremena Rimske republike - izjavio je Benjamin Netanjahu.

Najzanimljivije u njegovoj izjavi ovde je da su Srbi i Jevreji prijatelji hiljadama godina i da se poznaju još od vremena Starog Rima. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Netanijahu pominje baš vreme Rimske Republike koja je trajala od 509. do 27. godine pre nove ere. Čak i da je mislio na Rimsko carstvo, koje je propalo 476. godine nove ere, opet ne bi moglo doći do dodira Srba i Jevreja. Barem sudeći prema zvaničnoj istoriji. 

Ipak, izjava premijera Netanjahua je vrlo precizna i proračunata, on dva puta gleda u svoj podsetik, te govori o dva naroda i njihovom prijateljstvu, a ne srodstvu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je iznenade terorističke napade na Izrael, navodeći da je, kako je rekao, danas više nego ikad potrebno da Izraelci i Palestinci zajednički stanu na put nasilju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Osuđujemo užasne napade na Izrael. Jevrejski narod je kroz istoriju preživeo veliku patnju i zato Izrael zaslužuje miran i bezbedan život. Danas, više nego ikada pre, svetu je potrebno da Izraelci i Palestinci zajednički stanu na put nasilju - napisao je Vučić na svom profilu na mreži Iks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Sima

17.10.2023 17:51

To i jeste tačno s obzirom da da je iz Srbije u to doba proistaklo nekoliko rimskih imperatora. Jevreji to znaju. samo mi učimo pogrešnu germansku istoriju svoga naroda. Al dobro.

Ana

17.10.2023 17:53

Naravno da su Srbi i Jevreji dogogodišnji prijatelji. Što je i normalno sa obzirom da starost jednog i drugog naroda.

Đorđe

17.10.2023 17:54

Izgleda da Jevreji znaju nešto više od nas.

Milka

17.10.2023 17:55

Imalo je kod nas nekih istoričara koji su isto ovo tvrdili, ali na žalost nisu uzimani za ozbiljno.