ŠOLAKOVI LICEMERI UDARILI NA TELEKOM! Sramotna kampanja Junajted Grupe

Autor:

Vesti

15.10.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedinim stručnjacima nije problem da iznose neistine i da se preko noći okrenu protiv Brisela i EU, kada je to u interesu Dragana Šolaka, a neki političari otvoreno navijaju za SBB i prete haosom u parlamentu

ŠOLAKOVI LICEMERI UDARILI NA TELEKOM! Sramotna kampanja Junajted Grupe

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Šolak

Prvo su na sav glas govorili i ponavljali da Telekom ne može da bude vlasnik medija jer je to protiv standarda EU, a kada je dokazano da lažu, samo su promenili ploču uz poruku - koga briga kako je u EU. U ovome se najbolje ogleda licemerje raznoraznih stručnjaka koji se, u okviru javne rasprave o izmenama medijskih zakona, ubiše da dokažu da kompaniji čiji je najveći akcionar država treba da se zabrani osnivanje i vlasništvo nad medijima.

Upregli su Dragan Šolak i njegova Junajted Grupa celu mašineriju u novoj žestokoj borbi protiv kompanije Telekom Srbija - od pomenutih “eksperata”, preko raznih udruženja i “istraživača”, do političara.

Nesposobni da se sa tržišnom konkurencijom nadmeću metodama fer tržišne utakmice, kvalitetom usluga koje pružaju i uslovima ponude korisnicima, Šolak i partneri odlučili su da se bave medijskom propagandom, plasiranjem laži i dezinformacija, politikom i lobiranjima. Sve ovo - po višegodišnjem običaju.

Pet godina je prošlo koliko traje veliki preporod Telekoma Srbija i pet godina Junajted Grupa protiv srpske kompanije vodi najbrutalniju kampanju, u zemlji i inostranstvu, u koju su uložili ogromne resurse i potrošili desetine miliona evra i dolara. Cilj im je da vrate Telekom tamo gde je bio do 2018, a bio je - na kolenima, dok je gazda Šolak kao diktator upravljao tržištem distribucije televizije i interneta i krenuo da se pozicionira i kao medijski gospodar Srbije.

Telekom Srbija, sa novim direktorom Vladimirom Lučićem na čelu, stavio je tada tačku na Šolakove sulude ambicije i krenuo putem velikog oporavka kompanije, koja je danas ne samo ubedljivo najjača u Srbiji, već u celom regionu bivše Jugoslavije, a sa međunarodnim širenjima na Nemačku i Tursku pokrivaće tržišta sa preko 200 miliona stanovnika!

Najskuplji lobisti u Briselu i Vašingonu nisu bili dovoljni da se zaustavi razvoj Telekoma i opstruišu njegova međunarodna partnerstva (Vodafon, EIB, BoA, Blumberg, Euronjuz, Amazon….), pa je Šolak došao na novu “genijalnu” ideju - zabraniti Telekomu i Lučiću da budu osnivač i vlasnik medija, zakonskim rešenjima ih izbaciti sa tržišta!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- EU ne dozvoljava da operateri u državnom vlasništvu budu vlasnici medija, toga u EU nema, rekao mi je jedan čovek iz Nemačke - ovo je citat jednog od Šolakovih domaćih medijskih stručnjaka od pre mesec dana.

Lažni profesionalni mediji Junajted Grupe, N1 i Nova S, ponavljali su ovu budalaštinu, tačnije - brutalnu laž, svojih vajnih stručnih sagovornika, dok im “pod nos” nije stavljen papir sa dokazima da u EU kompanije poput Telekoma i te kako mogu da budu vlasnici medijskih kuća. Crno na belo: u čak 10 zemalja članica EU postoji ukupno 12 primera da su ovakve kompanije ujedno vlasnici medijskih kuća.

Ako se uračuna i Švajcarska, kao članica Evropskog ekonomskog prostora (EEA), takvih slučajeva je čak trinaest. Šta je onda postala nova priča Šolakovih "stručnih" papagaja, koju sada vrte bez ikakvog blama: koga briga kako je u EU, Srbija je mnogo specifična! Kao i: "Vlast misli da je dovoljno da nešto bude po standardima EU, i da Brisel klimne glavom, pa da se to u Srbiji desi".

Foto: youtube.com/N1

 

Šrafovi u Šolakovoj propagandnoj mašineriji nemaju problem da u skladu sa njegovim interesima ponavljaju neistine, nemaju problem ni da se preko noći okrenu protiv Brisela i EU - sve kako gazda kaže! Ali, ni to nije sve. Šolakovi političari su čak otvoreniji i brutalniji.

- Ako proguraju ove medijske zakone, biće to ubistvo SBB, N1 i Nove. Ostaće samo ‘bunkeri’ SNS klike. Upozoravamo vlast i Anu Brnabić da im ne padne na pamet da nam ovu režimsku i Telekomovu podvalu pošalju u Skupštinu - izjavila je jedna političarka i narodna poslanica, inače dugogodišnji sagovornik Šolakovih N1 i Nove na temu Telekoma.

Ova političarka ne samo što otvoreno navija za SBB, jednu od više kompanija na tržištu, pa se postavlja logično pitanje šta bi bilo sa tržištem ako bi kojim slučajem ona postala vlast (gurala bi interese Šolaka i SBB), već čak iznosi otvorenu pretnju da će se nešto strašno desiti ako medijski zakoni stignu u parlament!

A, šta je istina?

- Ako biste jednom učesniku tržišne utakmice zabranili da ima vlasništvo u medijima, a drugima dozvolili, to bi bilo protivustavno. Svi telekomunikacioni igrači moraju imati jednake uslove, u skladu sa Ustavom Srbije - izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Nije javni interes, već Šolakov

Telekom Srbija je vlasnik TV kanala poput Arena Sport i Superstar, dok je od informativnih suvlasnik samo u Euronjuz Srbija i Blumberg Adrija, koji su isto kao N1 i Nova S isključivo kablovski. Što se tiče TV sa nacionalnom frekvencijom - ni jedna nije u portfoliju Telekoma.

Pa, kakav je to javni interes sprečiti Telekom da drži sportske i zabavne televizije, i šta su problem partnerstva domaće kompanije sa najuglednijim brendovima poput Euronjuz (EU) i Blumberg (SAD) - na to dežurni kritičari Telekoma nemaju odgovor. Niti mogu da ga imaju, jer je cela kampanja za zabranu Telekomu da ima medije isključivo u interesu Junajted Grupe i političkih i poslovnih ambicija njenog gazde Dragana Šolaka.

Lučić: Stručnjaci ne smeju da izgovore istinu

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić nedavno se prvi put oglasio na temu javne rasprave o izmenama medijskih zakona.

- Iako smo, po ko zna koji put, postali meta svakodnevne kampanje, dosad nismo to komentarisali u javnosti. Ali, vreme je da se oglasimo. Laž je, između ostalog, da je Telekom nelegalno vlasnik medija. Mi smo vlasnici TV kanala od 2011. godine, u skladu sa tada važećim zakonom. Šta je tu posebno važno: napadi na nas i po ovom osnovu dolaze preko TV kanala fiktivno registrovanih u Luksemburgu, zarad izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji i ostalih dažbina poput onih SOKOJ-u, a koji istovremeno imaju ogromne prihode od reklama, iako to po zakonu ne bi smeli jer se bave “prekograničnim emitovanjem”. Razni stručnjaci koji napadaju Telekom ovu činjenicu ne smeju da javno izgovore, iako i sami znaju da protiv nas govore upravo za medije u vlasništvu kompanije koja ne poštuje zakon - poručio je Vladimir Lučić za TV Prva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 


 

 

Komentari (0)

Loading