NEĆEMO IM DOZVOLITI DA SE UMEŠAJU: Izraelci upozoravaju “VELIKOG KOMŠIJU” da ne pokušava ništa

Autor:

Svet

15.10.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija na Bliskom istoku se komplikuje. Ako se ova sila umeša, neće biti dobro ni za koga

NEĆEMO IM DOZVOLITI DA SE UMEŠAJU: Izraelci upozoravaju “VELIKOG KOMŠIJU” da ne pokušava ništa

Foto: Tanjug/AP

Džošua Zarka, šef strateških poslova Ministarstva spoljnih poslova Izraela, izjavio je danas da je Izrael odlučan da spreči scenario prema kome bi Iran pokušao da otvori drugi ratni front razmeštanjem oružja u ili kroz Siriju.

Reagujući na objavu na platformi Iks (Tviter), na kojoj je iznet takav scenario i navode da su Izraelci odlučni da spreče takav razvoj događaja, Zarka je odgovorio: "Jesmo".

Sirija je optužila Izrael da je izvela napade na aerodrome u Damasku i Alepu prošle sedmice.

U jeku tekućeg rata u Pojasu Gaze i čestih okršaja na granici sa Libanom, glavni portparol izraelske vojske (IDF), kontraadmiral Danijel Hagari, izjavio je da će oružane snage Izraela delovati "bilo gde na Bliskom istoku", kako bi ispunile bezbednosne ciljeve Izraela.

- Uvek gledamo oko sebe, po celom Bliskom istoku. IDF će delovati bilo gde na Bliskom istoku kako bi ispunila bezbednosne ciljeve Izraela. Odlično smo pripremljeni za sve arene - rekao Hagari, prenosi Tajms of Izrael.

Iran je uputio Izraelu poruku da ne želi dalju eskalaciju u ratu između Hamasa i Izraela, ali da će morati da interveniše ako se izraelska operacija u Gazi nastavi, naveli su diplomatski izvori za portal Aksios.

Šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan sastao se u subotu u Bejrutu sa izaslanikom UN za Bliski Istok Torom Veneslandom i tokom razgovora je upozorio da će Iran morati vojno da reaguje ukoliko se izraelska vojna operacija nastavi, a posebno ako Izrael sprovede najavljenu kopnenu ofanzivu u Gazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading