ZUJALICE IM SKROZ POMUTILE MOZAK! Opozicioni mediji sami sebe demantovali

Autor: K. I. - E. S. T.

Vesti

14.10.2023

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istom tekstu tvrde prvo jedno, a onda drugo, i nikom ništa, važno je napasti vlast.

ZUJALICE IM SKROZ POMUTILE MOZAK! Opozicioni mediji sami sebe demantovali

Foto: Printscreen, profimedia, Djordje Kojadinovic

Da skaču sebi u stomak nije prvi put, a sada se čini da su nekako prevazišli sami sebe. Reč je o medijima naklonjenim opoziciji, koji po dobro oprobanom receptu kritikuju svaku pojavu u Srbiji, konstantno pokušavajući da na negativan način prikažu delovanje vlasti, pa čak i kada se kod nas dešava nešto što je u svetu već dugo normalna pojava.

Naime, portal u vlasništvu Dragana Šolaka je objavio tekst, čiji naslov zvuči potpuno apokaliptično: "Užasna pojava u velikim marketima u Srbiji je dokaz da smo dotakli novo dno."

PADAM U BEDAK

Čovek bi mogao pomisliti da će se ko zna šta kriti među redovima teksta koji se nalazi ispod ovakvog naslova, ali je usledilo nešto što je pokazalo da je ovaj naslov zapravo neutemeljen, a evo i zašto...

Sve je počelo kada je Biljana Stepanović, urednica časopisa Nova ekonomija, napisala na društvenoj mreži X da je u supermarketima roba pod ključem, aludirajući na to da je Srbija u krizi.

- Ja u prodavnice više neću ići. Padam u bedak. Tunjevina i skuplja roba pod ključem, a kafa i čokolada na kasi iza kasirke, pa ona dodaje. Mnogo se sada krade, kaže, pa čuvaju. Ovaj ekonomski tigar razbija. Konzerve zaključane - napisala je novinarka, a da to bude još pojačanije, ovaj njen tvit završila je s dva emotikona koji rone suze.

Stepanovićeva, svakako, ima pravo na svoj stav, međutim, ono što je usledilo u tekstu pokazalo je koliko opozicioni mediji na silu pokušavaju da sve predstave negativno, u toj meri da argumente za svoje tvrdnje više ne mogu da pronađu, pa stavljaju one koji potiru njihove teze. Tako su u nastavku teksta pisali o tome da je pojava zaključavanja artikala u supermarketima normalna.

- Biljo, viđam te zaključane kaveze i frižidere sa skupljom robom po Evropi više od 15 godina. Poslednjih šest-sedam su u većim tržnim centrima aktuelne nanogice za skuplju robu. Oni koji reše da ukradu ne iznose robu, nego otvore i uzmu deo. U Srbiji manjak plaćaju prodavci, a ne osiguranje - napisala je u komentarima jedna korisnica mreže X, a to preneo portal Nova.

MERILO VREDNOSTI

Tendenciju medija naklonjenih opoziciji da priču prave na osnovu jedne tvrdnje, prokomentarisala je Ivana Vučićević, direktorka Studija B:

- Ovo je najbanalniji dokaz kako tajkunski mediji, po svaku cenu, žele da prikažu da se u Srbiji navodno s ovom vlašću živi loše. Pazite, priča se pravi na osnovu jedne tvrdnje, jedne novinarke, koja je bila u jednoj prodavnici. Novinaru tajkunskog portala na pamet nije palo da istraži kako je u drugim trgovinskim lancima, ili nedajbože na zapadu, koji je merilo vrednosti tajkunskih medija.

Đurđev: Tako radi naša kvazielita

Aleksandar Đurdev, predsednik Srpske lige, iznosi sledeći stav:

-Lažna kvazielita, koja potcenjuje sopstveni narod i državu u svemu vidi zaveru, u svemu vidi nešto negativno. Svako ko je imao priliku da putuje i kreće se mogao je da se uveri da je ovakva praksa i na zapadu. Srbija može da se pohvali zato što je državno rukovodstvo jedno od retkih u Evropi pokrenulo mere smanjenje cena namirnica koje su najvažnije za naše najugroženije građane.kst

Koliko tvrdnja Šolakovog portala nema smisla, najbolje pokazuje i to da je novinar Dojče velea i našeg nedeljnika Vreme Nemanja Rujević (inače nimalo naklonjen opoziciji), koji živi u Nemačkoj, napisao da se i u ovoj zemlji, koja je jedna od najrazvijenijih, skuplja hrana pod ključem:

- Prema navodima britanskih i američkih udruženja maloprodaje i trgovaca, broj krađa u tamošnjim dućanima je doslovno eksplodirao. Mnogi misle da to ima veze s eksplozijom troškova života, s poskupljenjima koja posebno pogađaju hranu. Frank Horst iz nemačkog instituta EHI, koji istražuje tržište za trgovačke lance, takođe kaže da je u Nemačkoj prošle godine enormno porastao broj krađa u prodavnicama u poređenju sa godinom pre toga, te da supermarketi u Velikoj Britaniji i SAD najavljuju mere: više video-nadzora, besplatna kafa za policajce i redare, kamere na njihovim uniformama, bezbednosne provere - napisao je on.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Snezana

14.10.2023 22:06

Zbunili se i oni, od tolikih laži niko ne bi ni mogao da se snadje.

Maja

14.10.2023 22:09

Manipulacija činjenicama nije put napred, treba težiti tačnosti i istini.

Milica

14.10.2023 22:10

Oni su se skroz pogubili u svojim lazima da vise ne znaju ni koga ni gde su slagali

Tanja

14.10.2023 22:11

Ovi iz opozicije su totalno odlepili. Pogubili su kompase i ne znaju kada su šta rekli i slagali. Dno dna.