OVAKO FUNKCIONIŠE ŠOLAKOVA FABRIKA LAŽI! Koriste lečenje dece da napadnu Vučića i državu, ali ih ISTINA i ZVANIČNI PODACI demantuju

Autor:

Vesti

04.10.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova omiljena floskula opozicije, da se deca leče SMS porukama, reakcija je na istorijsko povećanje budžeta za ove namene, pa se na ovu dobru vest kao i obično slila gomila laži i dezinformacija.

OVAKO FUNKCIONIŠE ŠOLAKOVA FABRIKA LAŽI! Koriste lečenje dece da napadnu Vučića i državu, ali ih ISTINA i ZVANIČNI PODACI demantuju

Foto: Profimedia

Lečenje dece obolele od retkih bolesti često je na meti zloupotrebe i politizacije kao teme od strane dela opozicije. Poslednji u nizu javnost je videla kada se u pojedinim medijima pojavio niz lažnih informacija o tome kako država nije ispunila obećanje vezano za lečenje dece za koje je obezbeđen istorijski i najveći budzet za lečenje u inostranstvu.

Umesto te vesti pojavila se druga, izmišljena, da se deca u Srbiji i dalje leče sms porukama.

Ova omiljena floskula opozicije, koja besomučno svoju humanost pokazuje zloupotrebom bolesti dece za koju nije izdvajala ni dinara kada je bila na vlasti, reakcija je na istorijsko povećanje budžeta za ove namene, pa se na ovu dobru vest kao i obično slila gomila laži i dezinformacija.

A, šta kažu stvarni podaci? 

Za 2023. godinu bužetom je planirano 390. 532. 628 miliona od kojih je do sada potrošeno 277 187 152 miliona, a jos 75 000 000 je rezervisano za decu za koje se čeka odluka komisije, tako da će budžet biti izvršen u potpunosti do kraja godine.

Republika

Foto: Printscreen/Nova S

 

 

Laž da država planira sredstva za lečenje dece, ali ih ne troši u te svrhe, dakle, potpuno je neistinita! Šolakovi mediji su uz ovu laž prećutali i činjenicu da ovo nisu ukupna sredstva namenjena za lečenje dece u inostranstvu već da osim Ministarstva zdravlja RFZO ima dodatan budžet za lečenje dece u inostranstvu. Taj podatak nije slučajno prećutan jer on najbolje govori o veličini nemorala onih koji ove informacije plasiraju.

Naime, dok su se Đilas, Lutovac i Šolak brinuli o teško oboleloj deci i Đilasov kadar upravljao RFZO, za te namene je od 2008. do 2012. izdvojeno 588 miliona za 4 godine čime je šansu da se leči dobilo svega 420 dece. Prosečan broj dece koji je lečen u njihovo vreme o trošku države bio je 88. Od dolaska Aleksandra Vučića 483 godišnje, a za tu namenu je samo iz budžeta RFZO od 2012. do 2023. potrošeno 1.491 milijarda dinara.

Ovo je najslikovitiji primer funkcionisanja Šolakove fabrike laži u kojoj se se svaka pozitivna vest negira. 

Kako je 5 puta veći broj dece i 10 puta veći budžet razlog da se napadne, a ne pohvali vlast i sramotno slaže da se deca leče sms-om, od strane onih koji ni sms nisu besatno davali za decu, zaključite sami?

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Nenad

04.10.2023 14:47

Lepo kažem sve muljatori i mafija idu protiv Vučića.

Masa

04.10.2023 14:49

Za svaki napad i optuzbu na njihovu zalost postoje dokazi kojima mozemo samo da im pokazemo da nemaju nikave veye sa prvobitnom optuzbom. Brojke, podaci su tu, nemaju vise oruzja sa kojim mogu da napadnu vlast

Nemanja

04.10.2023 15:00

Zato što su nemoćni a izdajnici! Dobili zadatak da razore Srbiju iznutra ali narod opet voli Vučića i ne veruje im ni reč! Dok Kurti udara sa druge strane a Srbija funkcioniše radom i pameću načeg predsednika!

Milica

04.10.2023 15:04

Svima je jasno da Solakovi mediji nemaju nameru da kazu ikad istinu.