KOMANDANT NATO U BEOGRADU! Vučić se oglasio posle sastanka" "Očekujemo da KFOT proaktivno deluje" (FOTO)

Autor:

Vesti

11.10.2023

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM i ponovio da Srbija podržava angažovanje KFOR - poručio je predsednik Vučić

KOMANDANT NATO U BEOGRADU! Vučić se oglasio posle sastanka" "Očekujemo da KFOT proaktivno deluje" (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, Stjuart Manč, boravio je u Beogradu gde se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sastanak je počeo u 9 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nakon sastanka oglasio se predsednik Srbije i poručio da je razgovor protekao u dobrom i otvorenom maniru, razmeni mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

- Izrazio sam ozbiljnu zabrinutost zbog drastičnog pogoršanja već teške situacije srpske zajednice na KiM i ponovio da Srbija podržava angažovanje KFOR u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata na osnovu Rezolucije SB UN 1244, kao i da očekujemo da KFOR zadrži statusno neutralnu poziciju i da proaktivno deluje u cilju sprečavanja bilo kakvog narušavanja bezbednosne situacije na terenu - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu.

Manč je u ranijoj izjavi za prištinsku Kohu analizirao bezbednosnu situaciju na KiM i rekao da Kfor nastavlja da deluje u skladu sa mandatom Saveta bezbednosti UN za održavanje mirnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na KiM, u saradnji sa tzv. kosovskom policijom i Euleksom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (70)

Loading
Stefan

11.10.2023 09:57

Treba se analizirati bezbednosna situacija na KIM i baš raditi na tome

Dina

11.10.2023 09:58

Вучић ће команданту сигурно затражити да се Србима на КиМ осигура безбедност јер КФОР очигледно не ради свој посао како треба.

Zorica

11.10.2023 09:58

Moramo ad učinimo sve da stabilizujemo odnose na KIM

Mina

11.10.2023 09:59

Nadajmo se da će srpski narod na Kosovu i Metohiji biti zaštićeniji posle ovog sastanka.