MILAN RADOIČIĆ SE ODAZVAO POZIVU MUP-a! Dao izjavu u svojstvu građanina

Autor:

Vesti

30.09.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O navedenom će, dodaju, u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

MILAN RADOIČIĆ SE ODAZVAO POZIVU MUP-a! Dao izjavu u svojstvu građanina

Foto: Srpska lista

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP u saopštenju.

- Danas, u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine - navodi MUP u saopštenju.

O navedenom će, dodaju, u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti.

On je ranije preuzeo na sebe celokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na severu Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

- Obaveštavam javnost da sam zajedno sa mojim sunarodnicima dana 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije u predelu Banjske - naveo je Radoičić u izjavi.

Istakao da u tome nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda, niti ih je o svojim namerama obavestio jer su se već ranije razišli u određenim stavovima.

- Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda od okupatora, a ovaj čin nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obaveštavao nikoga od vlasti Srbije i lokalnih struktura, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo do tada već imali razlike u stavovima - poručio je u pismu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (22)

Loading
Srđa

30.09.2023 15:38

Vučić je tačno rekao da čovek neće da beži već će se odazvati pozivu nadležnih organa ž

Zora

30.09.2023 16:29

Srbiji je u cilju da se istina sazna.

Dejan

30.09.2023 16:41

Čovek ne želi da beži hoće da učini sve da Srbija ne trpi i da se raskrinka propaganda Prištine.

Bojan

30.09.2023 16:43

Radoičić je veliki patriota koji radi za dobro naroda na KiM.