PODORICE PREUZELE TELA UBIJENIH SRBA NA KiM! Agonija ne prestaje, Priština odugovlači sa izveštajima o detlajima smrti

Autor:

Vesti

30.09.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izvorima, porodice nisu dobile izveštaj sa obdukcije i ne zna se kada će.

PODORICE PREUZELE TELA UBIJENIH SRBA NA KiM! Agonija ne prestaje, Priština odugovlači sa izveštajima o detlajima smrti

Foto: Tanjug-DOPISNIK KIM

U Institutu za sudsku medicinu u Prištini završena je obdukcija tela trojice Srba ubijenih u sukobu sa tzv. kosovskom policijom 24. septembra u Banjskoj kod Zvečana, a njhove porodice preuzele su tela danas posle 14 časova.

Prema izvorima upućenim u detalje istrage, porodice nisu dobile izveštaj sa obdukcije.

To je potvrdio i sam direktor Instituta.

Ono što mogu da kažem je da je obdukcija završena. Identifikacija je stvar tužilaštva. Izveštaji još nisu završeni - rekao je.

Foto: Tanjug/AP

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je ranije EULEKSU pismo u kom je zahtevao da obdukciji tela prisustvuje i tim nezavisnih eksperata sudske medicine, a sve u cilju sprečavanja onoga što Priština pokušava, da sakrije istinu o tome da su oni brutalno likvidirani!

Republika Srbija došla do dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, da je hladnokrvo ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu. to je ono što je kosovska policija htela da sakrije. Imamo dokaze. To je ono što su želeli da sakriju. Od ključne važnosti je naš zahtev da nezavisna komisija pogleda tela ubijenih - rekao je on na vanrednoj kongerenciji.

Podsetimo, u noći između subote i nedelje na ulazu u selo Banjska, na severu KiM, došlo je do sukoba grupe Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije, i tom prilikom stradala su trojica Srba i jedan policajac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading