"IZ LIČNIH RAZLOGA SAM POSETILA RANJENU NASTAVNICU IZ RIBNIKARA!" Ministarka prosvete u poseti ranjenoj ženi - evo šta je OTKRILA!

Autor:

Vesti

26.09.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka je takođe posetila nastavnicu koja je ranjena u tragičnom događaju u Ribnikaru, istakavši da je to bila njena lična potreba.

"IZ LIČNIH RAZLOGA SAM POSETILA RANJENU NASTAVNICU IZ RIBNIKARA!" Ministarka prosvete u poseti ranjenoj ženi - evo šta je OTKRILA!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Ministarka prosvete, Slavica Đukić-Dejanović, izrazila je važnost saradnje sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje (DIF) u programima rada sa decom. Ona je istakla da bi bilo korisno uključiti DIF u programe fizičke aktivnosti koji se nude deci, naglašavajući da studenti koji su stekli znanje u oblastima kao što su ples mogu biti od velike pomoći u školskim programima.

- Prvi dan je bio dan dijaloga dece i nastavnika u zavisnosti od uzrasta dece i kreativnosti nastavnika - rekla je ona i dodala da su u prvoj nedelji časovi bili tematski kako bi se ukazalo na to da se različitosti poštuju i da ljudska prava budu demonstrirana kao nešto jako važno.

Ministarka je takođe posetila nastavnicu koja je ranjena u tragičnom događaju u Ribnikaru, istakavši da je to bila njena lična potreba. Naglasila je važnost podrške i rehabilitacije za takve slučajeve.

Takođe, ministarka je informisala da će od 3. do 30. oktobra biti moguće prijavljivanje studenata druge i treće godine studija za pedagoške smerove za 230 stipendija Ministarstva.

- Oporavak nastavnice ide u dobrom smeru, ali tragedija koju je ona doživela ostavlja takav pečat da je zaista potrebna jedna psihološka rehabilitacija. Ona je žena mentalno stabilna, ali ipak je doživela takvu tragediju da će joj trebati jako puno vremena. To su rane koje se leče, ali nikada ne zarastu - kazala je Đukić-Dejanović.

Đukić-Dejanović je podsetila na početak školske godine, gde su tematski časovi posvećeni ljudskim vrednostima, naglašavajući važnost poštovanja različitosti i ljudskih prava. Ministarka je istakla potrebu za većom pažnjom na oblast vaspitanja i bezbednosti kako u školama tako i van njih, te dodala da deca treba da budu uključena u timski rad i deljenje radosti i brige.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tanja

26.09.2023 13:00

Zasto otac doktor i majka prosvetni radnik nisu ga lecili ludog? Zasto majka i dalje radi u prosveti! Zasto je majka na slobodi?