VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA! "Laži o njoj deo specijalnog rata protiv naše zemlje"

Autor:

Vesti

19.09.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije je danas sila sa najmodernijim oružjem i oruđem, sofisticiranom tehnologijom i sa platama vojnika, oficira i osoblja koje kontinuirano rastu - tvrdi Aleksandar Đurđev

VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA! "Laži o njoj deo specijalnog rata protiv naše zemlje"

Foto: /www.mod.gov.rs/cir

"Vojska Srbije je u poslednjih desetak godina prešla mukotrpan put od vojske čiji su tenkovi topljeni, a avioni skupljali paučinu u skladištima do najjače vojne sile u regionu", poručio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Vojska Srbije je danas sila sa najmodernijim oružjem i oruđem, sofisticiranom tehnologijom i sa platama vojnika, oficira i osoblja koje kontinuirano rastu. Sve ovo potvrđuju renomirane međunarodne organizacije, ali i uspesi vojnih vežbi naših oružanih snaga u praksi. Svako ko govori drugačije služi se lažima, falsifikatima I insinuacijama i deo je specijalnog rata koji se vodi protiv bezbednosnih struktura Srbije sa ciljem njihove diskreditacije - izjavio je on.

Na udaru su, smatra on, posebno predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević, jer su postigli velike rezultate u oblasti odbrane i uživaju veliko poverenje građana naše zemlje.

Foto: Medija centar Beograd

 

- Po naredbi predsednika Vučića ministar Vučević je prošle godine je uspešno predvodio neutralizaciju dva drona poslatih sa teritorije Kosova i Metohije, a koji su imali za cilj da destabilizuju centralnu Srbiju. To može samo ozbiljno opremljena, naoružana u motivisana vojska koja je uvek u stanju da zaštiti svoju zemlju. Vojska Srbije i ministar Vučević, treba reći otvoreno, smetaju onima koji žele da proteraju Srbe sa Kosmeta i da tom prilikom država Srbija ne bude u stanju da ih zaštiti - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podseća da će država u oblasti odbrane zemlje angažovati čak 5.000 specijalaca koji će imati plate preko 2.000 evra.

- Govoriti o smanjenju broja vojnika i oficira i pogoršanju njihovog životnog standarda danas je apsurdno. U svakoj profesiji ljudi dobijaju posao i daju otkaze, to je prirodan proces, ali ne mogu izolovani slučajevi biti reper za opšte stanje u vojsci koje je, podvlačim, bolje nego ikada i bolje nego u mnogim zemljama u okruženju koje su deo NATO - zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading