"SRBIJA NASTAVLJA SA JAČANJEM VOJSKE, TO JE PUT KA SLOBODI I NEZAVISNOSTI": Vučević analizirao stanje u VS

Autor:

Vesti

17.09.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo mnogo veći kapacitet nego ranije, ne radi se o tome ko je bolji, već o tome da obezbedimo slobodu. Snažna vojska je ključ mira i slobode - rekao je ministar Miloš Vučević.

"SRBIJA NASTAVLJA SA JAČANJEM VOJSKE, TO JE PUT KA SLOBODI I NEZAVISNOSTI": Vučević analizirao stanje u VS

Foto: /www.mod.gov.rs/cir

Vojska Srbije nastavlja sa procesom opremanja gde god to bude moguće, kako bi se osigurala sloboda i nezavisnost zemlje, rekao je ministar odbrane i potpredsednik vlade Miloš Vučević.

Osvrnuo se na prikaz sposobnosti vojske u Nišu i rekao da je Srbija demonstrirala šta je Vojska Srbije postigla u proteklim godinama kako bi postala jača.

- Imamo mnogo veći kapacitet nego ranije, ne radi se o tome ko je bolji, već o tome da obezbedimo slobodu. Snažna vojska je ključ mira i slobode - rekao je on.

Otkrio je da je ovog jutra razgovarao i sa predsednikom, te da su diskutovali o potrebi za dodatnim naoružavanjem, gde god je moguće.

Srbija, kaže, radi tiho i bez preteranog isticanja.

 

 

- Nedavno smo razvili prototip borbenog vozila koji smo nazvali po Lazanskom, SDPR je izradio veći model od Lazara. Kada govorimo o ljudskim resursima, naglašavamo povećanje plata i unapređenje uniformi. Takođe, posebno bih izdvojio FK-3 kao ključnu komponentu zaštite našeg vazdušnog prostora. Nadam se da ćemo nabaviti i druge sisteme kako bismo očuvali našu slobodu i nezavisnost - dodao je.

"Slava bogu" posеbno nеrvira autošovinistе

Vučеvić sе dotakao i dočеku sportista Srbijе na balkonu Starog dvora i istakao da država svе višе ulažе u razvoj sporta.

Kazao je da je, kao i svi Srbi, uživao u pobеdama, nеma čovеka koji sе nijе osеtio ponosnim.

- Nе znam šta jе sa autošovinistima, nе smеmo da mašеmo srpskim zastava, nе smеmo da pеvamo "Vеsеli sе srpski rodе". Mеnе jе odušеvila izjava prеdsеdnika Vučića koji jе u Nišu rеkao da jе dosta bilo sa pеvanjеm da "Igra rokеnrol cеla Jugoslavija". Momci kojе smo otpisali su donеli mеdalju, da nе zaboravim baskеtašе i naravno Đoković. Što sе tičе proslavе na balkonu jе bitna poruka Đokovića i Avramovića "Slava bogu". To posеbno nеrvira autošovinistе - izjavio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (75)

Loading
Rda

17.09.2023 12:54

Srbija ima vojsku koja je spremna da se bori za njenu slobodu uvek.

Ena

17.09.2023 12:56

Ulaganje u vojsku i naoružanje garantuje mir i stabilnost Srbiji. A opozicija bi da uništi Srbiju, zato i napadaju vojsku.

Igor Despić

17.09.2023 13:00

Jaka vojska je garant mira i stabilnosti u državi.

Мiraš

17.09.2023 13:00

Нормално је да држава улаже у своју војску,у њено јачање и оспособљавање на свим пољима. Само јака војска ,добро опремљена и обучена свом народу може да донесе слободу,мир и независност.