"NE POSTOJI ORUŽJE JAČE OD VAŠEG UMA I SRCA": Predsednik Vučić uputio snažnu poruku kadetima Vojske Srbije

Autor:

Vesti

09.09.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je da je lepo i časno biiti vojnik Srbije, "ništa časnije od toga nema", ali da taj posao neće biti lak.

"NE POSTOJI ORUŽJE JAČE OD VAŠEG UMA I SRCA": Predsednik Vučić uputio snažnu poruku kadetima Vojske Srbije

Foto: RTS

"U boju se lako gubi glava, ali isto tako i obraz", citirajući vojvodu Mišića predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se mladim kadetima Vojske Srbije u čast čije promocije je upriličena ceremonija ispred Skupštine.

Rekao je da je lepo i časno je biti vojnik Srbije, "ništa časnije od toga nema", ali da taj posao neće biti lak.

Hvala vam što po kiši, suncu i snegu obavljate ne lake zadatke. Kada kažem teško vreme i breme, mislim na situaciju na svetu za koje nismo ni krivi ni dužni. Mi vojsku gradimo, u nju ulažemo više nego ikada. Pitajte vaše starije kolege, videćete koliko je danas lako nego predhodih godina - rekao je on.

Podsetio je da je standard danas daleko veći, pa "njihovi roditelji neće morati da brinu kako će živeti, država će brinuti o njima.

- Morate da znate da vojska mora da reaguje u svakom trenutku. Zato ćemo da vas naoružavamo. Daćemo sve da čuvamo mir, ali, dragi oficiri, uvek morate da znate da samo svojom snagom, hrabrošćču, ozbiljnoščlu i odgovornošću možemo naš narod i zemlju da sačuvamo - dodao je.

Republika

Foto: RTS

 

Najmlađim oficirima Vojske Srbije poručio je da moraju uvek i u svakom trenutku da budu spremni da zaštite svoju otadžbinu i da ne postoji oružje i oruđe jače od njihovog uma i srca.

Videćete, bićemo sve jači, a mi od vas nismo mogli da dobijemo jače! Hvala vam na trudu i energiji, hvala divni roditelji što ste podržali decu da služe otadžbini Srbiji, a mi ćemo gledati samo da vam budemo od pomoći. Neka živi Vojska Srbije, živela Srbija! - završio je predsednik.

Najboljim potporučnicima sablje sa posvetom

Najboljima studentima u klasi Đorđu Pešiću, Viktoru Teodosiću, Milici Marinković i Dijani Đokić predsednik Alekdsandar Vučić uručio je sablje sa posvetom. Prehodnih godina uručivani su i pištolji ali to ove godine nije slučaj.

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije predstavlja važan trenutak u vojničkim karijerama ovih mladih profesionalaca. Prve oficirske činove dobiće 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Sto četrdeset četvrta klasa pitomaca Vojne akademije diplomirala je procečnom ocenom 8,05 dok su diplomci VMA studie završili sa prosečnom ocenom 9,00.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (72)

Loading
Danica

09.09.2023 11:43

Ponosni smo na ove mlade ljude

Milica

09.09.2023 11:43

Tako radi pravi predsednik.

Nina

09.09.2023 11:43

Svoj Srpskoj deci su uzori sposobni i hrabri vojnici!

Jelena

09.09.2023 11:44

Jaka i moćna poruka Vučića u samo jednoj rečenici kojom je sve rečeno ovim mladim oficirima.