"SRBIJA JE SPREMNA DA UPUTI MAROKU SVAKU VRSTU POMOĆI": Vučić izrazio saučešće zbog stradalih u razornom zemljotresu

Autor:

Vesti

09.09.2023

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrazio je uverenje da će vlasti Maroka odlučno nadvladati tragediju i poručio da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pruži svaku vrstu pomoći.

"SRBIJA JE SPREMNA DA UPUTI MAROKU SVAKU VRSTU POMOĆI": Vučić izrazio saučešće zbog stradalih u razornom zemljotresu

Foto: Tanjug-AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom zvaničnom X (bivši Tviter) nalogu izjavio saučešće zbog stradalih u zemljotresu u Maroku i poručio da je Srbija spremna da joj uputi neophodnu pomoć.

- Izražavam iskreno saučešće prijateljskom Maroku, kralju Muhamedu VI, porodicama poginulih, a povređenima u razornom zemljotresu želim brz oporavak - napisao je predsednik Vučić.

 

 

Izrazio je uverenje da će vlasti Maroka odlučno nadvladati tragediju i poručio da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pruži svaku vrstu pomoći.

Najmanje 632 osobe su poginule, a stotine povređene u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale u Maroku, javila je državna televizija. Rečeno je da su mnogi poginuli u teško dostupnim oblastima južno od Marakeša, navodi Skaj njuz.

 

 

 

Potres jačine 6,8 stepeni po Rihteru pogodio je područje nešto posle 23 po lokalnom vremenu (22 GMT), a jak naknadni potres 19 minuta kasnije osetio se u gradovima širom zemlje.

Lokalni mediji izvestili su da su putevi koji vode do planinskog regiona oko epicentra potresa bili zakrčeni vozilima i blokirani urušenim kamenjem, što usporava spasilačke akcije. Više zgrada se urušilo nakon potresa jugozapadno od grada Marakeša, pokazuju snimci koje je emitovala državna TV stanica Al-Aula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (97)

Loading
Sandra

09.09.2023 09:48

Srbija uvek nudi pomoć onima u nevolji. Grčka je poslednji primer srpske solidarnosti.

Vesna

09.09.2023 09:48

Vučić pokazuje saosećanje prema žrtvama i njihovim porodicama u Maroku.

Keti

09.09.2023 09:50

Zao nam je zbog nesreće koju preživljava narod u Maroku. Znam da ce Srbija pomoći koliko moze. Saučešće porodicama nastradalih

Boba

09.09.2023 09:51

Velika tragedija je zadesila Maroko. Toliko ljudi je nastradalo, sve je unisteno. Nasa zemlja ce pomoci koliko bude mogla, jer prijatelji su tu u teskim trenucima.