MINISTAR MOMIROVIĆ OSUDIO VANDALSKI ČIN U SUBOTICI: Ovo je akt uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije!

Autor:

Vesti

04.09.2023

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine Tomislav Momirović osudio je vandalski čin u Subotici.

MINISTAR MOMIROVIĆ OSUDIO VANDALSKI ČIN U SUBOTICI: Ovo je akt uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije!

Foto: NEPRO/Ministarstvo trgovine

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović osudio je vandalski čin u Subotici, kada je uništen natpis sa imenom ,,Subotica" na mađarskom jeziku, isitčući da je takav akt, pre svega uperen protiv bezbednosti i interesa Republike Srbije.

Ovakav čin je potpuno neprihvatljiv i ne sme da se toleriše. Ja sam siguran da će svi građaniSubotice i svi građani Srbije ovo prevazići. Mogao bih zaista dugo da pričam o tome koliko je Mađarska podržala Srbiju u prethodnom periodu kada su u pitanju naši interesi na Kosovu i Metohiji ili Bosni i Hercegovini. Mogao bih da pričam i o velikom broju investicija, brzoj pruzi Segedin – Subotica, o rastu ekonomskih veza naše dve države, ali, ovde čak nije ni to u pitanju. U pitanju su građani Republike Srbije, u pitanju su podjednako Srbi i Mađari, naša zajednička budućnost. Mnogo smo uradili u prethodnim godinama na inkluziji manjina u našoj zemlji i ovakve stvari ne smeju da bacaju senku na intencije Vlade Republike Srbije kada pričamo o jedinstvu svih građana na celoj teritoriji naše države - rekao je  Momirović nakon sastanka sa gradonačelnikom Subotice, Stevanom Bakićem.

Ovakav postupak osudio je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, ističući da građni ne treba da nasedaju na provokacije.

Ovom prilikom osuđujem najoštrije čin vandalizma. To je čin kojim počionici žele da naruše istorijske odnose Srba i Mađara i apelujem ovom prilikom na sve građane Subotice da ne nasedaju na te provokacije - kazao je gradonačelnik Subotice.

Nakon sastanka za gradonačelnikom, ministar trgovine Tomislav Momirović je održao i sastanak i sa Balintom Pastorom, predsednikom Skupštine grada Subotice.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading