TEROR PRIŠTINE NAD SRBIMA NE JENJAVA! UHAPŠEN BIVŠI KOMANDIR NA KOSOVU! Priveden na administrativnom prelazu Merdare - terete ga za RATNE ZLOČINE?!

Autor:

Vesti

05.08.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja, osumnjičeni je priveden Upravi za istraživanje ratnih zločina, gde će biti sprovedeni razgovori uz prisustvo branioca.

TEROR PRIŠTINE NAD SRBIMA NE JENJAVA! UHAPŠEN BIVŠI KOMANDIR NA KOSOVU! Priveden na administrativnom prelazu Merdare - terete ga za RATNE ZLOČINE?!

Foto: Tanjug/AP

Na Kosovu i Metohiji je uhapšena još jedna osoba osumnjičena za navodne ratne zločine u opštini Istok. Reč je o Ž. Z., rođenom 1954. godine, bivšem komandiru podstanice policije u Rakošu tokom perioda 1998-1999. godine.

Prema saopštenju direkcije policije u Prištini, policija je uspela da locira i uhvati osumnjičenog, koji je optužen za krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva" počinjen u opštini Istok tokom pomenutog perioda. Nakon hapšenja, osumnjičeni je priveden Upravi za istraživanje ratnih zločina, gde će biti sprovedeni razgovori uz prisustvo branioca.

Ovo je drugo hapšenje za navodne ratne zločine u opštini Istok u roku od 24 sata. Prethodno, sinoć je na administrativnom prelazu Merdare uhapšen M. P., koji je tokom rata bio šef milicije u istoj opštini.

Advokat Nebojša Vlajić, branilac uhapšenog Momira Pantića, izjavio je da se njegovom klijentu stavlja na teret komandna odgovornost za događaje tokom rata 1999. godine u opštini Istok. Pantić, koji živi u centralnoj Srbiji od rata na Kosovu i Metohiji, je već više od 40 puta dolazio na KiM i nije imao osećanje krivice ili straha do hapšenja.

- To govori o tome da on nema osećanje krivice, niti je imao čega da se plaši. Međutim, to naše unutrašnje ubeđenje nije dovoljna garancija da nećemo biti uhapšeni - ocenio je Vlajić.

On je Pantića obišao u pritvoru u policijskoj stanici u Prištini i prisustvovao davanju izjave kod specijlanog javnog tužioca. Advokat Vlajić je preneo da će javni tužilac predložiti odeđivanje mere pritvora uhapšenom Pantiću.

Očekuje se da će javni tužilac predložiti određivanje mere pritvora za uhapšenog Pantića, a sednica za određivanje pritvora biće održana sutra u Osnovnom sudu u Prištini. Detalji o optužbama i daljim postupcima biće poznati nakon te sednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading