SVE GRADSKE SLUŽBE SU NA TERENU! Šapić: Sanacija štete zbog oluje će trajati 7 do 10 dana

Autor:

Vesti

20.07.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je zahvalio radnicima službi koji su imali besanu noć i koji i u ovim trenucima rade na sanaciji štete

SVE GRADSKE SLUŽBE SU NA TERENU! Šapić: Sanacija štete zbog oluje će trajati 7 do 10 dana

Foto: Printskrin: BEoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća Beograda od samog početka oluje bile na terenu, kao i da trenutno aktivno rade na sanaciji štete, koja će, kako je naveo, trajati od sedam do 10 dana.

- Beograd je pogodila jedna od najjačih oluja do sada. Sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća Beograda od sinoć su na terenu, stotine radnika i desetine vozila, i reaguju u cilju smanjenja negativnih efekata ove ekstremne pojave. Sinoć je prvi prioritet bio da se saobraćajnice učine prohodnim, kao i da se otkloni svaka neposredna opasnost po građane - rekao je Šapić, saopštio je Beoinfo.

On je naveo da je u Beogradu sinoć pao veliki broj stabala, nestala je struja u pojedinim delovima grada, pala dva krana na Novom Beogradu, padali delovi krovova i fasada, leteli predmeti sa terasa, usled čega je nekoliko lica zadobilo lakše telesne povrede. 

- Ovo je prirodna katastrofa na koju je nemoguće uticati. Sekreterijat za vanredne situacije Grada Beograda, u saradnji sa republičkim službama koordiniše radom svih ekipa na terenu, koje od sinoć reguju na više stotina prijava građana. Paralelno sa ovim aktivnostima radi se i na proceni ukupne štete koju je ova vremenska nepogoda nanela Beogradu - istakao je gradonačelnik.

Kako je naveo, hiljade stabala je oštećeno, a sanacije svega nastalog usled ove vandredne vremenske nepogode trajaće sigurno narednih sedam do deset dana. 

On je zahvalio radnicima službi koji su imali besanu noć i koji i u ovim trenucima rade na sanaciji štete.  

Takođe, Šapič je uputio apel svim građanima Beograda. 

- Molim sve naše sugrađane da pri sličnim vremenskim nepodogama maksimalno smanje svoje aktivnosti, da se prilagodimo novonastalim okolnostima i time što više sačuvamo ljudske živote - poručio je Šapić.

Grad Beograd, Srbiju i region pogodila je sinoć superćelijska oluja, izuzetno razorna i retka pojava sa vetrom orkanske jačine od preko 110 kilometara na sat kao i udarima od preko 150 kilometara na sat. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading