SUPERĆELIJSKA OLUJA POHARALA HRVATSKU: Dan posle KATAKLIZME, utvrđuje se šteta, nevreme odnelo TRI ŽIVOTA, preko sto osoba povređeno

Autor:

Svet

20.07.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snažno nevreme u sredu je poharalo državu.

SUPERĆELIJSKA OLUJA POHARALA HRVATSKU: Dan posle KATAKLIZME, utvrđuje se šteta, nevreme odnelo TRI ŽIVOTA, preko sto osoba povređeno

Foto: Tanjug

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vetra u sredu između 18 i 19 sati,  zabeležen udar vetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registrovan u Velikoj Gorici.

 

DHMZ je prikupio prve podatke o brzini vetra koji je tokom velikog nevremena u Zagrebu i okolini, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove.

 

Nevreme je odnelo tri života, a više od stotinu osoba je povređeno, neki i teže.

 

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je u sredu naveče sastanak na kojem je predloženo da sve opštine i gradovi županije hitno sazovu svoje štabove civilne zaštite kako bi što pre pristupili rešavanju problema nastalih nakon nevremena koje je pogodilo Hrvatsku.

 

Vlasti:Zagrepčani da izbegavaju parkove dok se ne saniraju posledice oluje

Vlasti Zagreba upozorili su danas građane da zbog vlastite sigurnosti izbegavaju posete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane, srušeni u olujnom nevremenu koje je u sredu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku.

"Molimo građane da zbog vlastite sigurnosti izbegavaju posete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane", upozorili su iz gradske uprave, prenosi Hina.

U glavnom gradu Hrvatske više je desetina povređenih osoba, a materijalna šteta je velika. Snažan vetar nosio je sve pred sobom, granje i limene krovove, razne predmete, rušio dimnjake, kidao stabla, zakrčene su gradske ulice i tramvajski saobraćaj, a u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji hitne i komunalne službe imale su više od 1300 intervencija. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading