TO JE SPISAK ZA ODSTREL! Internet stručnjak o objavi imena tzv. SNS botova

Autor:

Vesti

11.07.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li biste vi voleli da ste tako na nekom spisku za odstrel, prokomentarisao Varagić.

TO JE SPISAK ZA ODSTREL! Internet stručnjak o objavi imena tzv. SNS botova

Foto: N1 printscreen

Spisak sa imenima tzv. SNS botova danima se masovno deli na društvenim mrežama. Osim brojnih napada na ljude koji su se našli na ovom spisku, čini se da je usledila i neka vrsta cenzure, jer svaki vid komentara koje ostavi neka osoba biva osporavan ukoliko se našla na ovom spisku.

Odakle je spisak, koliko je legitiman i čemu zapravo služi, osim da diskredituje veliki broj ljudi, koji bi inače imao pravo da misli kako želi i da se slobodno izražava na prostoru koji je tome namenjen - na internetu, niko ne zna.

Međutim, ovu situaciju vrlo dobro koriste mediji naklonjeni opoziciji, koji su i sinoć tokom večeri, imali čitavu emisiju posvećenu tome.

Naime, na News night koji se emituje na N1 govorilo se o ovoj temi, a jedan od gostiju izneo je realan, iako nepopularan stav u redovima opozicije, kojoj potpuno na ruku ide istrajavanje na ovoj temi.

Internet savetnik, Dragan Varagić, skrenuo je javnosti pažnju na to, da se ljudi koji se nalaze na ovom spisku targetiraju, nazvavši ga listom za odstrel.

- Vi imate listu za odstrel. Prvo pravilo komunikacije putem interneta glasi ovako - Nemoj raditi drugima ono što ne želiš da i drugi rade tebi. Da li biste vi voleli da ste na nekom tako spisku za odstrel? - rekao je Varagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Srba

11.07.2023 16:42

To je lažni spisak. Svako ima slobodu da glasa i komentariše po svojoj volji.

Pera

12.07.2023 08:45

@Srba - Pa i ti si bot, očigledno.

Webad

13.07.2023 00:04

Spisak za odstrel? Ko da baca pare na metak da bi skinuo bota, na ovu skupoću?