BOŽO PRELEVIĆ PONOVO IZBEGAO ROČIŠTE: Nije došao na suđenje povodom gnusnih laži o Andreju Vučiću (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.06.2023

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedan od Vučićevih branilaca, advokat Branibor Jovičić, je kazao da je sledeće ročište zakazano za 13. novembar

BOŽO PRELEVIĆ PONOVO IZBEGAO ROČIŠTE: Nije došao na suđenje povodom gnusnih laži o Andreju Vučiću (VIDEO)

Foto: ST/Nebojša Mandić

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu danas je ponovo odloženo suđenje advokatu Boži Preleviću po privatnoj tužbi brata predsednika Srbije, Andreja Vučića, jer se tuženi ponovo nije pojavio na ročištu.

Podsetimo, Andrej Vučić je 23. februara 2021. godine podneo tužbu protiv Prelevića za naknadu nematerijalne štete i povrede časti.

Jedan od Vučićevih branilaca, advokat Branibor Jovičić, je kazao da je sledeće ročište zakazano za 13. novembar.

- Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju propadoše! Nažalost i današnje ročište je odloženo. Tuženi Božidar Prelević konstantno izbegava i opstruiše ovaj postupak. Izbegava da se pojavi na suđenju. Hrabar je bio kad je iznosio gnusne neistine o Andreju Vučiću, a sada kada treba da se pojavi i odgovara pred sudom za ono što je izneo, ponaša se kao najobičnija kukavica. Sakrio se u mišiju rupu! Sledeće ročište je zakazano za 13. novembar sa početkom u 12 časova. Nadamo se da će se tuženi tada pojaviti. Nama preostaje da budemo mirni i strpljivi. Pravda je spora ali dostižna. Nadamo se da će 13. novembra, postupajući sud saslušati parnične stranke i doneti pravilnu i zakonitu odluku - rekao je on.

Pokušao da destabilizuje srpsku policiju

Podsetimo, Božo Prelević je advokat koji je u politiku ušao još devedesetih. Bio je blizak “Otporu”, organizaciji koja je bila finansirana sa Zapada u cilju rušenja vlasti Slobodana Miloševića. Posle je učestvovao u osnivanju G17+, partije koja je srpsku ekonomiju uništila gotovo do temelja.

Posle obojene revolucije 5. oktobra 2000. godine, Prelević koji nije mogao da se pohvali zavidnom advokatskom i sudijskom karijerom, našao se na mestu jednog od trojice koministara unutrašnjih poslova u prelaznoj Vladi Milomira Minića, a tu funkciju je vršio od 24. oktobra 2000. do 25. januara 2001. godine.

U sledećoj Vladi Srbije na čijem čelu je bio Zoran Đinđić, Prelević je bio savetnik ministra unutrašnjih poslova. Ni tu se nije dugo zadržao. Podneo je ostavku na funkciju 5. oktobra 2002. godine zbog “neslaganja sa vrhom policije”. Izvori iz MUP-a, pak, tvrde da je Prelević pokušao da destabilizuje srpsku policiju na isti način na koji su njegove kolege iz DOS-a, po nalogu sa Zapada, uništile vojsku.

Uvek protiv interesa Srbije

Prelević je formalno otišao sa vlasti, ali je sve vreme bio blizak režimu Demokratske stranke. Redovno se pojavljivao u medijima, nekada kao advokat, a nekada kao “novinar”. Ipak, postojala je jedna konstanta – uvek je žestoko napadao srpsku državu i njene interese koja god tema daje bila u pitanju.

Tako je svojevremeno slavio hapšenje generala Ratka Mladića i njegovo isporučivanje Hagu nazvao “velikim uspehom”, nekada je branio omiljenu Kurtijevu Srpkinju Radu Trajković, a nekada je pričao notorne gluposti poput one da izgradnja auto-puta Kruševac - Čačak nema smisla!

- Treba da se ulaže u ono što donosi veći profit, a ne u glupi auto-put koji ide preko Kruševca za Preljinu - rekao je jednom Prelević.

Retko ko ne shvata da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj ekonomije, tako da se neznanje ne može uzeti kao olakšavajuća okolnost barem formalno obrazovanom Preleviću. Radi se svakako samo o neargumentovanom kritikovanju svega što donosi korist našoj zemlji.

Nadimak koji želi da sakrije

Prelevića inače iz mlađih dana, dok je još bio sudija, prati i nadimak koji uporno želi da sakrije – Boža Ratkapna.

Naime, u prethodnom životu koga očigledno ne želi da se seća, on je bio sudija Petog opštinskog suda na Voždovcu, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i policijska stanica Voždovac.

Policajac je jednog dana uglednog sudiju zatekao u krađi ratkapne sa automobila. 

Nije ni znao da je u pitanju „ugledni“ sudija pa ga je zbog krađe ratkapne priveo u stanicu. Kada se Prelević legitimisao, načelnik policije je brže-bolje pozvao predsednika suda. 

Kažu da je ponuda glasila da podnese predlog za svoje razrešenje ili da se protiv njega pokrene krivični postupak. 

Više je nego jasno koju je opciju tadašnji sudija izabrao. Možda je baš zbog toga kod njega rođena mržnja prema MUP-u, jer će samo nekoliko godina posle toga pokušati da srpsku policiju razruši, što mu, na svu sreću, nije pošlo za rukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Zora

07.06.2023 19:33

To što Prelević izbegava da se pojavi na sudu znači samo jedno - svestan je da je kriv.

Jelena

07.06.2023 19:34

Opet je pobegao i nije se pojavio na ročištu. Strašno.

Jelena

07.06.2023 19:35

Ako je toliko jak i u pravu što ne sme da izadje na ročište nego se krije.

Jana

07.06.2023 19:49

Zaista j neshvatljivo da sud toleriše to što se Prelević ni danas nije pojavio na ročištu.