MAKRON I ŠOLC: Što pre da se organizuju novi IZBORI na severu Kosova

Autor:

Vesti

01.06.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makron je rekao i da su evropski zvaničnici zatražili da izborna pravila za naredne izbore budu razjašnjena.

MAKRON I ŠOLC: Što pre da se organizuju novi IZBORI na severu Kosova

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc i Emanuel Makron sklopili savez

Francuska i Nemačka pozvale su danas Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija, rekao je danas francuski predesednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žosep Borelj održali sa predsednicima Srbije i tzv Kosova Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske zajednice u Moldaviji.

Makron je rekao i da su evropski zvaničnici zatražili da izborna pravila za naredne izbore budu razjašnjena, prenosi Rojters.

Preneo je da su se Vučić i Osmani saglasili da će u narednim nedeljama biti ''jasnih odluka" u vezi sa situacijom na severu KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (26)

Loading
Zabrinuti

01.06.2023 20:00

A ko ste vas dvojica, kpmpromitovami poloticari isto takvih drzava, da stalno odlucujete umesto ljidi koji imaju svoji drzavu, SRBIJU!!!

Milena

01.06.2023 20:02

Markom i Šolc predložili da se održe novi izbori na Kosovu i Metohiji u kojima će učestvovati i Srbi.I gde će biti određena nova pravila glasanja.

Mia

01.06.2023 20:03

Nadam se da ce Kurti i Osmani napokon shvatiti da nista ne postizu nasiljem!

Petar

01.06.2023 20:08

Ovom odlukom se pokazalo kako su prethodni izbori na severu KiM bili obicna predstava i jeftin trik u reziji Aljbina Kurtija