ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskalaciju tenzija koje su dovele do napada na trupe NATO

Autor:

Vesti

31.05.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava.

ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskalaciju tenzija koje su dovele do napada na trupe NATO

Foto: CNN/Printscreen

Amerika je sankcionisala tzv. Kosovo zbog "nepotrebne krize". Krive lažnu državu za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe.

Po prvi put u istoriji dogodilo se to da Amerika okrivi vlast u Prištini za nemire koji su se dogodili, a da se pritom to prikaže na televiziji CNN.

Foto: CNN/Printscreen

Neredi na Kosovu

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava:

- Ljudi na severu su odlučni da se na miran način bore za svoja prava. Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost - zaključio je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (16)

Loading
Tanja

31.05.2023 22:41

Kurtijev teror i pograšna politika otvorila je oči savetu bezbednosti. Nadamo se da će nešto da preduzmu i da stanu na put Kurtijevom terorisanje Srba na Kosovu i Metohiji.

Voja

31.05.2023 22:52

Upravo to je istina. Kurti i njegov rezim su doveli do ovakve situacije!

Sloba

31.05.2023 23:04

Ceo svet polako shvata da je Kurtijev režim isključivi krivac za tenzije i izbegavanje mirnog rešenja problema na KiM.

Viki

31.05.2023 23:19

Kurtijeva politika je oduvek losa, drago mi je da polako svi pocinju da uvidjaju to i konacno stanu na put njegovom teroru neduznih Srba na KiM.