ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskalaciju tenzija koje su dovele do napada na trupe NATO

Autor:

Vesti

31.05.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava.

ZA ISTORIJU: Amerika sankcionisala tzv. Kosovo, krive ih za eskalaciju tenzija koje su dovele do napada na trupe NATO

Foto: CNN/Printscreen

Amerika je sankcionisala tzv. Kosovo zbog "nepotrebne krize". Krive lažnu državu za eskaliranje tenzija koje su dovele do napada na NATO trupe.

Po prvi put u istoriji dogodilo se to da Amerika okrivi vlast u Prištini za nemire koji su se dogodili, a da se pritom to prikaže na televiziji CNN.

Foto: CNN/Printscreen

Neredi na Kosovu

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za CNN danas da Srbi KiM samo žele da se na miran način izbore za svoja prava:

- Ljudi na severu su odlučni da se na miran način bore za svoja prava. Oni samo hoće da prežive, da sačuvaju svoja imena i prezimena, svoju veru. Da žive tu gde su živeli oduvek. Moja molba je da sve rade mirno, da sačuvaju mir i stabilnost za sve. Moramo da pričamo sa Albancima, kako bismo postigli dogovore u budućnosti. Ali još jednom pozivam međunarodne organizacije da preduzmu akciju protiv onih koji su tvrdoglavi, preduzimaju opasne akcije na terenu, i ugrožavaju mir i stabilnost - zaključio je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (16)

Loading
Tanja

31.05.2023 22:41

Kurtijev teror i pograšna politika otvorila je oči savetu bezbednosti. Nadamo se da će nešto da preduzmu i da stanu na put Kurtijevom terorisanje Srba na Kosovu i Metohiji.

Voja

31.05.2023 22:52

Upravo to je istina. Kurti i njegov rezim su doveli do ovakve situacije!

Sloba

31.05.2023 23:04

Ceo svet polako shvata da je Kurtijev režim isključivi krivac za tenzije i izbegavanje mirnog rešenja problema na KiM.

Viki

31.05.2023 23:19

Kurtijeva politika je oduvek losa, drago mi je da polako svi pocinju da uvidjaju to i konacno stanu na put njegovom teroru neduznih Srba na KiM.