VUČIĆ SE SASTAO SA ŽOZEPOM BORELJOM: Od prioritetne je važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem!

Autor:

Vesti

01.06.2023

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je ponovio da je Beograd od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupao rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom

VUČIĆ SE SASTAO SA ŽOZEPOM BORELJOM:  Od prioritetne je važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem!

Foto: Printscreen/Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

- Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom o kompleksnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije - napisao je predsednik na Instagramu.

Vučić je ponovio da je Beograd od početka odgovorno, savesno i ozbiljno pristupao rešavanju svih otvorenih pitanja tokom dijaloga sa Prištinom, i naglasio je da smo strpljivo i smireno odgovarali na sve jednostrane poteze i provokacije.

- Za Srbiju je bezbednost srpske zajednice na Kosovu i Metohiji oduvek predstavljala priritet uz očuvanje mira i stabilnosti. Istakao sam da je formiranje Zajednice srpskih opština osnovna obaveza iz Briselskog sporazuma, a posebno sam naglasio da je od prioritetne važnosti da institucije u Prištini prestanu sa nasiljem i vrate se dijalogu - dodao je .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (20)

Loading
Jelena

01.06.2023 19:11

Borelji sve zna i treba da reaguje.

Jelena

01.06.2023 19:12

Borelji treba da održi lekciju Kurtiju.

Ana

01.06.2023 19:15

Nasilje od strane albanaca mora da prestane i da shvate da se rešavaju problemi pregovorom i razgovorom.

Goran

01.06.2023 19:17

Prvo treba da albanska strana sprovedu potpisani sporazum i formiraju ZSO!