ČETIRI PRAVCA ZA NAPAD NA SEVER: Drecun otkrio strategiju Aljbina Kurtija

Autor: T. B. - E. S. T.

Vesti

25.05.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni pravac udara most preko Ibra, a u planu je formiranje više kolona borbenih vozila.

ČETIRI PRAVCA ZA NAPAD NA SEVER: Drecun otkrio strategiju Aljbina Kurtija

Foto: Tanjug

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun ocenio je da je inicijativa da se otvori most na Ibru deo priprema za okupiranje severa Kosova, koje planira premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. Izneo je i saznanja o detaljima tog plana.

Kako je otkrio Drecun, planirana je sigurno policijsko-vojna operacija na severu ako to dozvole zapadne države.

- Vrše se ozbiljne pripreme, deo toga je i učešće u ovoj vojnoj vežbi, gde učestvuju kosovske snage, to je sve priprema - ocenio je Drecun i dodao:

- Kad vežbate napadačke akcije, uz upotrebu minobacača, kako kaže njihov takozvani ministar odbrane, to sve ukazuje da nešto pripremaju. Ako žele da spreče Srbe da ih onemoguće u toj njihovoj akciji, posebno u severnom delu Kosovske Mitrovice, oni treba da razbiju Srbe, koji bi eventualno protestovali i protivili se svemu tome. To mogu da urade na nekoliko pravaca, pored tog glavnog mosta, imate još dva mosta koji su veoma blizu - u Bošnjačkoj mahali i zapadno, i imate onaj drugi magistralni put. To su, dakle, četiri pravca gde bi oni mogli da uđu u jednoj brzopokretnoj akciji i Srbi bi se našli u veoma nezgodnom položaju kad bi blokirali sva četiri pravca.

Republika

Foto: Tanjug

Milovan Drecun

U tom svetlu, ponovio je Drecun, gleda i zahteve da se otvori glavni most.

- Nije to zbog saobraćaja, on funkcioniše normalno na drugim mostovima, već ovo može da bude glavni pravac udara, to je glavna ulica koja vodi do centra severne Kosovske Mitrovice, izlazi prema Zvečanu i spaja se posle s putem prema Leposaviću. Ako uzmete i ovaj most koji je proširen, snimao sam to pre 15 godina, kada su proširivali da bi mogla borbena vozila da prolaze, i jedan u Bošnjačkoj mahali, magistralni put, pa vi vidite da neko može u brzoj policijskoj, vojnoj operaciji, četiri kolone da ubaci, koje bi se spojile u jednu tačku i koje bi mogle dalje prema Leposaviću. Takvi planovi sigurno postoje.

Nabavka bajraktara

Drecun tvrdi i da nije slučajno Prištini dozvoljeno da kupi turske dronove bajraktar. Time su, kaže, obezbedili i vazdušnu podršku ako dođe do neke akcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading