SRPSKOM POLICAJCU CRTAJU METU NA ČELU! Prete smrću i silovanjem zbog izmišljenog zločina: Trajko Roganović i njegova porodica na udaru albanskih laži

Autor:

Vesti

14.05.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač Ljabinot Redža, koji živi u Švajcarskoj, optužio Roganovića da mu je 1998. ubio oca, posle čega su usledile jezive pretnje.

SRPSKOM POLICAJCU CRTAJU METU NA ČELU! Prete smrću i silovanjem zbog izmišljenog zločina: Trajko Roganović i njegova porodica na udaru albanskih laži

Foto: Privatna arhiva

Trajko Roganović, srpski penzionisani policajac iz Orahovca, ovih dana proživljava pravi košmar! Njemu prete ubistvom i silovanjem ženskih članova porodice na društvenoj mreži Fejsbuk, a sve zbog monstruoznih laži kosovskog pevača Ljabinota Redže.

Redža, naime, tvrdi da je Roganović ratni zločinac zbog koga je njegov otac mrtav.

ODAO TERORISTE

Ovaj pevač, koji živi u Švajcarskoj, postavio je na Fejsbuk Roganovićevu sliku i napisao da je konačno pronašao ratnog zločinca koji je odgovoran za smrt njegovog oca. Pisao je o torturi koju je, navodno, njegov otac preživeo pre 25 godina, kada ga je policijska jedinica, u kojoj je bio i Roganović, uhapsila. To su odmah preneli mediji na Kosovu i počeo je pakao za ovu čestitu porodicu, koja danas živi u Srbiji.

Roganović u razgovoru za Republiku kaže da Redžu i njegovu porodicu zna iz Orahovca, da mu je kao dečaku plaćao sok, a tog oca, za čiju smrt ga optužuje, više puta, kao policajac, vodio je kući pijanog posle tuče u kafani s drugim Albancima. Svoja ovlašćenja nikad nije prelazio, za vreme rata je spasavao civile, bilo Srbe, bilo Albance, a veruje da je ovaj pevač, koji ima ogroman broj pratilaca na mrežama, sve navedeno uradio da bi došao do publiciteta.

- Osećam se ružno i odvratno - kaže na početku razgovora za naš portal Roganović i dodaje:

- Mi smo oca tog pevača privodili jer su iz njegove kuće izlazili pripadnici UČK, teroristi. Došli smo mu u kuću i odveli ga u stanicu na informativni razgovor, bez ikakve upotrebe sile. Razgovor s njim obavila je Državna bezbednost, ja sam bio isključen, ali sam saznao da je postao saradnik u otkrivanju članova terorističke jedinice koji su iz Orahovca, naše je bilo samo da ga privedemo. Posle razgovora je pušten kući. Preminuo je šest, sedam godina kasnije. Kakva crna tortura!

Vređao svoje sunarodnike

Dotični Ljabinot je pre nekoliko godina podneo zahtev za izdavanje lične karte Republike Srbije u SUP Prizrenk, sa sedištem u Kruševcu. Pre oko dve godine je došao da je preuzme i tom prilikom je u jednoj kafani rekao društvu da su Albanci iz Orahovca i okoline primitivni i da su oni "seljani koji više nemaju moć".

"DA VAM SVE UMRE"

Republika

Foto: printscreen

Ljabinot Redža

Roganović je šokiran jezivim napadima jer je poznat kao čovek koji je pomagao sve u zajednici, bez obzira na nacionalnost.

- Za vreme terorističkog napada na Orahovac (borba je trajala četiri dana) 1998, rizikujući sopstveni život, zaštitio sam bivšeg predsednika opštinskog suda Albanca. Jednu trudnicu, takođe Albanku, na molbu njene majke, naše komšinice, koja je počela da krvari, odvezao sam u dom zdravlja. Nisam gledao ko je ko i sad ovo da mi se piše. Povređuje me ovo kao čoveka, drugo, stavio mi je metu na čelo. Ćerki su stigle slike silovanja. Morao sam da isključim Fejsbuk, nisam mogao da dokazujem ko sam i šta sam. Albanci su počeli da vređaju, prete, da prete mojim prijateljima Albancima na Fejsbuku da će ih ubiti, da će ih etiketirati kao špijune, svi su uznemireni - kaže Roganović.

Na pitanje da li mu je čudno što se Redža javlja sada s pričom koja se, navodno, desila pre 25 godina, ovaj policajac kaže da jeste, i to ne samo njemu.

- I njegovi sunarodnici se isto to pitaju. Moj sin mu je pisao na Fejsbuku i pitao ga zašto to radi, hteo je da sazna motive. Pitao ga je da li je svestan da targetira i ugrožava bezbednost celoj porodici takvim ponašanjem. A Redža mu je na to napisao da je on kulturan i obrazovan i da je svestan svega i čak mu je na lošem srpskom napisao da želi da nam umre sve živo. Posle je probao da opravda te reči time da ne zna srpski baš najbolje. Verovatno ima savetnike, svesno ide na to da stvori sebi veći publicitet na Kosovu - kaže Roganović.

Ranjavan, odlikovan, prošao golgotu

Roganović kaže da je on odlikovan policajac.

- Ranjen sam 1999. Krenuli smo na teren, ali je tu već bila zaseda, pucali su na nas. Imao sam kliničku smrt i jedva sam preživeo, ostao sam bez bubrega, metak je prošao na nekoliko centimetara od kičmenog stuba. Svoj posao sam uvek radio časno, uvek u skladu sa zakonom i ustavom. Neću da dozvolim da mene i moju porodicu neko ovako targetira, da nam ugrožava bezbednost i da nema reakcije. Počeli su da objavljuju mesto gde sada živim, to sve nije normalno. Ne bojim se za sebe, časno sam služio svojoj državi i tako učim i svoju decu. Bojim se za svoju porodicu i svakog Srbina koji je prošao kroz golgotu u ratu jer ne želim da bilo ko doživi ovakvu vrstu nasilja i linča. Ne želim da verujem da neko na ovaj način može nekome da ugrozi bezbednost, a da za to ne odgovara pred zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading