KURTI NE HAJE ZA SMIRIVANJE TENZIJA: Petković o novim pritiscima i pretnjama po ostanak srpskog naroda na KiM

Autor:

Vesti

10.05.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je jasno da će se narod čije je zemljište na udaru okupatora iz Prištine ovakvim radnjama suprotstaviti svim mirnim i legitimnim sredstvima i da neće ćutke gledati kako mu se otima dedovina, navodi Petar Petković.

KURTI NE HAJE ZA SMIRIVANJE TENZIJA: Petković o novim pritiscima i pretnjama po ostanak srpskog naroda na KiM

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Današnjom odlukom takozvane Vlade u Prištini o nastavku eksproprijacije srpske zemlje u opštinama Leposavić i Zubin Potok, Aljbin Kurti je povukao novi potez u cilju destabilizacije prilika ne terenu i po ko zna koji put pokazao da želi sukobe i rat, navodi Petar Petković iz Kancelarije za KiM.

Petkovićevo saopštenje prenosimo u celosti:

- Očigledno je da Kurti ne haje za smirivanje tenzija, dijalog i normalizaciju odnosa, već novim institucionalnim pritiscima i pretnjama po ostanak i opstanak srpskog naroda, želi da protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.

Usvajanjem jednostrane, protivpravne i nelegalne odluke o eksproprijaciji srpske zemlje u Leposaviću i Zubinom Potoku, Kurti nastavlja otimačinu zemlje srpskim domaćina kako bi na njoj bespravno gradio svoje tzv. vojne i policijske baze i utvrđenja na severu Kosova i Metohije. 

Sada je jasno kao dan da su zakasnele javne rasprave organizovane u ove dve opštine na severu početkom godine bile samo šarada u režiji Prištine za međunarodnu zajednicu i pokušaj zadovoljavanja forme, a ne nekakva briga za vladavinu zakona i prava Srba koji žive na ovim prostorima. 

Svima je jasno da će se narod čije je zemljište na udaru okupatora iz Prištine ovakvim radnjama suprotstaviti svim mirnim i legitimnim sredstvima i da neće ćutke gledati kako mu se otima dedovina.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zajedno sa našim predstavnicima na terenu, narodom, pravnim zastupnicima, civilnim sektorom nastaviće da se bori za legitimne interese našeg naroda, a ovom novom Kurtijevom jednostranom i protivpravnom potezu obavestićemo sve relevantne međunarodne predstavnike i misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, kao i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka kako bi se ovakvo pravno Kuritjevo nasilje i uzurpacija sprečili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading