OPOZICIJA HOĆE DA BLOKIRA GAZELU 6 SATI: Otkrivamo kako nameravaju da maltretiraju narod! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.05.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uveliko pripremaju radikalizaciju protesta, što podrazumeva višesatne blokade vitalnih saobraćajnica širom zemlje - izlaze sa auto-puta "Miloš Veliki" kod Čačka, mostove u Novom Sadu, autput kod Niša...

OPOZICIJA HOĆE DA BLOKIRA GAZELU 6 SATI: Otkrivamo kako nameravaju da maltretiraju narod! (VIDEO)

Foto: Republika

U opoziciji se razrađuje plan za izazivanje potpunog haosa u državi. Uveliko se radi na radikalizaciji protesta što, kako saznaje portal Republika, podrazumeva višesatne blokade vitalnih saobraćajnica širom zemlje.

- Najpre građane u Beogradu  danas  u 19 sati očekuje pakao pošto opozicija planira da, mimo svih propisa, blokira "Gazelu". Vidite šta su smislili, da krenu sa maltretiranjem građana, baš na jednoj od najvažnijih saobraćajnica u prestonici, i to u najvećem saobraćajnom špicu u popodnevnim časovima kada se narod vraća kući sa posla. I ovaj današnji protest biće im neka vrsta probe, pošto onda planiraju da u sledeće organizuju tako što će povećavati dužinu blokade - sa dva sata, na četiri, pa na šest sati... - priča sagovornik Republike iz opozicionih redova.

I to je, kako dodaje, samo jedan od segmenata protesta pod nazivom "Sve mora da stane":

- I ideja i jeste da se opravda ovaj naziv. Sve da stane. Planira se, dakle, da se ta matrica iz Beograda preslika širom Srbije. Već su "pikirane" neke od ključnih i(li) najprometnijih tačaka - izlaze sa auto-puta "Miloš Veliki" kod Čačka, mostove u Novom Sadu, autput kod Niša...

Foto: Twitter-Detektor Lazi, N1, Instagram-milosvucevic_odbrana

Opozicionari blokadom vitalnih saobraćajnica žele da izazovu haso

U Beogradu planiraju da na narednim skupovima, kako navodi, blokiraju desetak vitalnih saobraćajnica - autoput kod Sava Centra, most Gazela, Brankov most, Pupinov most, kružni tok na Slaviji i kod opštine Novi Beograd, Mostarska petlja... I na još oko 50 lokacija širom Srbije i vitalne saobraćajnice - Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Subotica, Šabac, Novi Pazar, Mladenovac, Lazarevac, Jagodina, Vranje, Kraljevo, Zajčcar, Zrenjanin, Kovin, Smederevo...

 

 

- Postoji jedino bojazan da im se to ne olupa o glavu. Jer i među njima ima onih koji se protive blokadama, mimo propisa, i maltretiranju građana. Neki su čak poručili da se takvim protestima, čiji je cilj izazivanje haosa i nasilja, neće odazvati - navodi naš sagovornik. 

Tako ni Vesna Mališić, urednica NIN, naklonjena opoziciji ne odobrava potez organizatora protesta:

- Blokada Gazele je jedan drastičan čin i ja mislim da to u ovom trenutku nije dobro! Mislim da nije dobro zato što se tim aktom ništa ne rešava!

I sve to čine iako su svesni da su blokada "Gazele" i izlazak na auto-put krivično delo jer se radi o međunarodnom auto-putu, ali to ih ne sprečava u nameri da izazivaju haos i prave građanima pakao od života. 

 

Blokiranje auto-puta krivično delo

Krivični zakon u članu 290 jasno kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sloba

12.05.2023 13:08

Blokada Gazele je čista bahatost i namerno maltretiranje građana od strane opozicije.

MARTA

12.05.2023 14:06

Blokiranje je cist bezobrazluk i bahatost od strane opozicije..