RESTORAN KAO PARAVAN ZA PRODAJU DROGE: Palo 30 članova međunarodnog kriminalnog klana!

Autor:

Hronika

12.05.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored 30 hapšenja, obavljen je pretres 42 prostorije gde je zaplenjena droga - kokain, hašiš, marihuana, te oružje, municija, prigušivači, pancirni prsluci, falsifikovana dokumenta, mobilni telefoni, 14 vozila, kamper, luksuzni satovi, 50.000 eura na bankovnom računu i oko 60.000 eura u gotovini.

RESTORAN KAO PARAVAN ZA PRODAJU DROGE: Palo 30 članova međunarodnog kriminalnog klana!

Foto: Europol

Kako je saopštio Evropol, belgijske i španske bezbednosne službe, uz pomoć Europola, uhapsile su 30 osoba u Antverpenu u Belgiji, zbog sumnje da su pripadnici kriminalne mreže koja se navodno bavila švercom marihuane, kokaina i hašiša i pranjem novca.

Navodni članovi ove porodične kriminalne grupe, sa sedištem u Antverpenu, već su bili poznati po višestrukim kriminalnim aktivnostima uključujući organizovane provale, trgovinu vatrenim oružjem, falsifikovanje novca i nekoliko oblika trgovine drogom.

Zaradu stečenu kriminalom, sumnja se, prali su preko kompanija i poslova sa nekretninama širom Albanije, Kosova, Belgije i Španije.

- Istraga je počela u aprilu 2022. godine nakon što je policija otkrila da se restoran u Antverpenu koristi kao paravan za prodaju droge. Poznato je da su mnogi navodni članovi kriminalnih mreža koristili restoran kao mjesto sastanka. Glavni osumnjičeni je rukovodio porodično strukturiranom kriminalnom grupom, sastavljenom od nekoliko rođaka i drugih kontakata koji su igrali različite uloge na svim nivoima organizacije. Većina osumnjičenih ima i belgijsko i albansko ili belgijsko i kosovsko državljanstvo - saopšteno je iz Europola.

Foto: Europol

 


Pored 30 hapšenja, obavljen je pretres 42 prostorije - 35 u Belgiji i sedam u Španiji.
Restoran koji su koristili za sastanke je, navode, zatvoren, a zaplenjena je droga - kokain, hašiš, marihuana, te oružje, municija, prigušivači, pancirni prsluci, falsifikovana dokumenta, mobilni telefoni, 14 vozila, kamper, luksuzni satovi, 50.000 eura na bankovnom računu i oko 60.000 eura u gotovini.

Otkriveno je , tvrde iz Europola, da ova mreža ima bliske kontakte sa drugom kriminalnom mrežom koju vodi španski državljanin koji živi u Sint Gilis Vasu u Belgiji. Kriminalna grupa bila je povezana sa uvozom hašiša iz Španije i vađenjem pošiljki kokaina iz luke Antverpen, a imali su pristup nekolicini korumpiranih radnika koji su radili na području luke.

Istraga je takođe pokazala da su rođaci ove osobe, sa sedištem u Španiji, bili aktivni u pranju novca u regionima Almerije i Granade.
Da bi izbegli otkrivanje, osumnjičeni su koristili šifrovanu komunikaciju, lažne lične isprave i vozila registrovana pod lažnim imenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

https://www.youtube.com/watch?v=QeIi5Fz6m0s

 

Komentari (0)

Loading