Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva!

Autor: Republika

Vesti

09.05.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar inostranih poslova Maldiva Abdul Šahid potpisali su Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Maldiva.

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva!

Foto: Promo

Sporazumom se regulušu odnosi dve zemlje radi uspostavljanja redovnog avio-prevoza između Srbije i Maldiva.

Ministar Goran Vesić je rekao da je srpski avioprevoznik “Er Srbija” krajem januara ove godine predstavio svoje planove za učešće u saobraćaju, u okviru aranžmana “kod šera” sa partnerima “Katar ervejzom” i “Turkiš erlajnsom”, za nekoliko država sa kojima nije ugovorom regulisana oblast vazdušnog saobraćaja.

U tom smislu, “Er Srbija” je predložila zaključenje novih međudržavnih sporazuma o vazdušnom saobraćaj, među kojima i ovaj sa Maldivima.

Vesić je istakao da će uspostavljanje direktne linije za Maldive iz Beograda, dodatno učvrstiti poziciju glavnog grada Srbije kao saobraćajnog “haba” ovog dela Evrope.

- Beograd će postati centar sa kojeg će se obavljati saobraćaj ka Maldivima, kao i drugim destinacijama, što znači da ćemo moći da privučemo veili broj putnika iz susednih zemalja - rekao je ministar.

Republika

Foto: Printskrin/Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture

Ministar Goran Vesić

On je dodao da će uspostavljanje ove direktne avio-linije doprineti i celokupnom privrednom razvoju, odnosno unapređenju trgovine, turizma, saobraćaja,

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva, predviđa slobodno delovanje određenih avio-prevoznika dve države uz minimalnu kontrolu njihovih komercijalnih aktivnosti - kapaciteta, tarifa, otvaranje predstavništava, prodaje prevoznih dokumenata, saradnje sa drugim avio-prevoznicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading