BAHATI TAKSISTI DONEDAVNO "OTIMALI" PUTNIKE KOLEGAMA, A SADA SU STATISTIČKA GREŠKA: Ko­nač­no uvođenje reda na be­o­grad­skom aero­dro­mu (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.04.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da će ko­nač­no bi­ti uve­den red na be­o­grad­skom aero­dro­mu ka­da je reč o tak­si­sti­ma, po­tvr­dio je Go­ran Ve­sić, mi­ni­star gra­đe­vi­nar­stva, sa­o­bra­ća­ja i in­fra­struk­tu­re.

BAHATI TAKSISTI DONEDAVNO "OTIMALI" PUTNIKE KOLEGAMA, A SADA SU STATISTIČKA GREŠKA: Ko­nač­no uvođenje reda na be­o­grad­skom aero­dro­mu (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen

Izlazak sa aerodroma "Nikola Tesla" postao je stresan u proteklo vreme zbog sve učestalijih nasrtaja na putnike od strane divljih taksista koji su praktično "otimali" putnike navaljujući na njih da uđu u njihovo vozilo i zapitkujući svakog sa koferom u ruci da li mu je potreban prevoz.

Problem sa divljim taksistima postao je toliko ozbiljan, a pritužbe na njih stizale su svih strana, o čemu je pisala i Republika, pa su se zahvaljujući pisanju Republike i organi vlasti aktivno uključile u rešavanje ovog problema.

Pa je tako u sredu na aerodromu održan sastanak predstavnika kompanije "Vansi", kao koncesionara, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva unutrašnjih poslova, beogradskih sekretarijata kao i taksi udruženja, kako bi se pronašlo rešenje za nelegalne taksiste na beogradskom aerodromu.

Nakon sastanka saopšteno je da je prihvaćen predlog Vlade Srbije da se od petka počne sa pojačanim prisustvom policije, Komunalne milicije i pripadnika fizičko tehničkog obezbedjenja.

Da divljih tak­si­sta ne­ma vi­še na be­o­grad­skom aero­dro­mu „Ni­ko­la Te­sla”, po­tvr­dio je ju­če i pred­stav­nik re­gu­lar­nih tak­si udru­že­nja za Politiku.

- Oni su sve­de­ni na ni­vo sta­ti­stič­ke gre­ške. Tu i ta­mo i da­lje po­ku­ša­va­ju da se pro­bi­ju, me­đu­tim po­li­ci­ja ra­di svoj po­sao - ka­že on.

Ju­če je na aero­dro­mu odr­žan još je­dan ope­ra­tiv­ni sa­sta­nak da bi se sa­gle­da­la si­tu­a­ci­ja.

Da će ko­nač­no bi­ti uve­den red na be­o­grad­skom aero­dro­mu ka­da je reč o tak­si­sti­ma, po­tvr­dio je i Go­ran Ve­sić, mi­ni­star gra­đe­vi­nar­stva, sa­o­bra­ća­ja i in­fra­struk­tu­re

- Ovo je pr­vi dan po­sle si­gur­no de­se­tak go­di­na da ne­ma­mo ha­os sa tak­si­sti­ma na aero­dro­mu jer ta­mo su pri­sut­ne sve slu­žbe ko­je tre­ba da bu­du - re­kao je Ve­sić.

Na­veo je da su pre ne­ko­li­ko da­na odr­ža­na dva sa­stan­ka sa pred­stav­ni­ci­ma aero­dro­ma na ko­jem su bi­li pred­stav­ni­ci re­sor­nog mi­ni­star­stva, Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va, gra­da Be­o­gra­da sa Ko­mu­nal­nom mi­li­ci­jom i Sa­o­bra­ćaj­ne in­spek­ci­je.

- Svi za­jed­no smo se do­go­vo­ri­li ka­ko će sva­ko ra­di­ti po­sao iz svo­je nad­le­žno­sti. For­mi­ran je ope­ra­tiv­ni tim ko­ji dva pu­ta ne­delj­no do­sta­vlja iz­ve­šta­je di­rek­to­ru aero­dro­ma, mi­ni­stru unu­tra­šnjih po­slo­va i me­ni i tu sin­hro­ni­zu­je­mo sve ak­tiv­no­sti ta­ko da će­mo ko­nač­no uve­sti red ka­da je reč o tak­si­sti­ma, ona­kav ka­kav po­sto­ji na dru­gim aero­dro­mi­ma - iz­ja­vio je Ve­sić go­stu­ju­ći na TV Pr­va, a pre­no­si Tan­jug.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Vesić

Na­gla­sio je da to zna­či da će se tač­no zna­ti po ko­joj ce­ni vo­ze i red u ko­jem se na­la­ze tak­si­sti, a ne da pre­ska­ču jed­ni dru­ge.

- Što se ti­če ban­de ko­ja kra­de na aero­dro­mu, a to je ina­če gru­pa ko­ja ne pri­pa­da re­gu­lar­nim tak­si­sti­ma i ko­ja lju­di­ma na­pla­ću­je ne­ve­ro­vat­ne su­me, oni su ju­tros ote­ra­ni. Znam da se na­da­ju da će se br­zo vra­ti­ti, ali im po­ru­ču­jem da ovo ne­će tra­ja­ti ne­ko­li­ko da­na, da se na­vik­nu na re­dov­no sta­nje, po­sta­nu nor­mal­ni tak­si­sti kao i svi dru­gi i da ra­de po za­ko­nu, ka­ko i tre­ba - do­dao je Ve­sić.

Na­veo je da svu­da ima pre­va­ra­na­ta, ali da ono što se de­ša­va­lo na be­o­grad­skom aero­dro­mu ni­je bi­lo nor­mal­no.

- Ima­li smo si­tu­a­ci­ju gde su oni fi­zič­ki na­pa­da­li re­gu­lar­ne tak­si­ste ka­da im ne­ko pri­đe, što je ne­do­pu­sti­vo. Ni­ko od njih ne­će spro­vo­di­ti za­kon ni­ti spre­ča­va­ti tak­si­ste da ra­de svoj po­sao, za šta su do­bi­li li­cen­cu - po­ru­čio je Ve­sić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading