ŠTO NISTE PODNELI OSTAVKE POSLE JABUKOVCA?! Licemerju opozicije nema kraja: Traže smene i najavljuju haos na ulicama, a niko od njih to nije uradio!

Autor:

Vesti

08.05.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman pokušaj opozicije da se okoristi o tragedije koje potresaju našu zemlju.

ŠTO NISTE PODNELI OSTAVKE POSLE JABUKOVCA?! Licemerju opozicije nema kraja: Traže smene i najavljuju haos na ulicama, a niko od njih to nije uradio!

Foto: ATAImages, Tanjug/T. Radovanovic, MUP

Pet dana nakon prvog i četiri dana od drugog strašnog zločina koji je Srbiju zavio u crno, opozicija se ne smiruje i najavljuje proteste "protiv nasilja" za danas u 18 časova.

Iako još uvek nisu sve žrtve sahranjene i dok se ranjenima još bore za život, ne odustaju od namere da nastave da sole žive rane koje će, kako je i predsednik Aleksandar Vučić sam izjavio, mesecima zaceljivati.

U isto vreme, postavlja se pitanje, da li je neko i zašto nije organizovao masovne proteste protiv nasilja 2007. godine kada se u Jabukovcu dogodilo masovno ubistvo, a kada je na vlasti bila Demokratska stranka?

Da podsetimo, Srbiju danas potresaju dva masovna ubistva koja su se u veoma kratkom vremenskom periodu dogodila, ali i dalje pamti zločin u Jabukovcu kada je smrtno stradalo 9 osoba, dok je troje teško ranjeno.

Višestruko ubistvo u tom mestu nadomak Negotina desilo se 27. jula 2007. Naoružan lovačkom puškom, 39-godišnji Nikola Radosavljević ubio je devet meštana, a troje teže ranio.

Radosavljević je oko 17 časova pretukao svoju suprugu, a zatim je skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo. Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe − Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba − supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano.

Vučić: Ovoga nema nigde u svetu

Govoreći o najavljenim protestima opozicijem tokom obraćanja na RTS-u Vučić je rekao da za masakr u Leskovcu, Jabukovcu, i u Maloj Ivanči 2013. godine, niko nije podneo ostavke i oraganizovao masovne demonstracije.

Objasnio je da se unosi haos u zemlju, jer je neko neodgovoran ili nedovoljno sposoban da bilo šta ponudi narodu od svojih planova, rešenja u ovoj situaciji.

- Rešenja iz iste političke stranke, koju neću da pominjem, prvo su rekli da nigde nije bilo policije a onda da ustvari nećemo policiju ni na ulicama ni u školama - rekao je Vučić i pitao šta zapravo hoće.

Objasnio je da je on izdržao preko hiljadu dana raznih demonstracija, a kako mu je poslednji mandat, nema problem sa tim da govori da je to što pojedini rade veoma loše i štetno za zemlju i da je to uvreda za žrtve i sve ostale.

- To je toliko pogrešno i to ne govorim kao lider političke stranke, što ću biti još malo vremena, govorim kao predsednik Republike, to se ne radi, nigde u svetu - naglasio je Vučić.

- Nisu ni sahranili decu, a već su krenuli da govore kako treba neki da se sklone kako bi oni došli - rekao je on i dodao da o nasilju govore oni koji su nasilje sve vreme i sprovodili.

BINUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (118)

Loading
Maja

08.05.2023 09:10

Opozicija je dotakla dno, nemaju poštovanja ni prema porodicama i koriste ovu tragediju u političke svrhe.

VesnaP

08.05.2023 09:10

Ovo je neviđen bezobrazluk i nepoštovanje stradalih u Srbiji ovih dana. Opoziciji ništa nije sveto, pa ni dečiji životi. Pitam se samo da li su ti ljudu?

Joca

08.05.2023 09:11

Ni najgorem neprijatelju ovakvu opoziciju da ne poželiš

Tanja

08.05.2023 09:11

Dvolični su ovi iz opozicije da nema gorih od njih