NOVA BRUKA REKETAŠA SA KOFEROM! Dok su kolege sedele u Skupštini do tri ujutru da bi izglasale zakone, Zagrađanin se švrćkao po Istanbulu!

Autor:

Vesti

01.05.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekom rad, nekom provod. Dok su ostali poslanici u četvrtak i petak uveče maltene zanoćili u Skupštini Srbije, usvojivši čak 25 predloga izuzetno važnih zakona, ne štedeći se da bi to stigli da urade pre praznika, funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Vladan Zagrađanin uveliko je plandovao i pljunuo na njihov rad.

NOVA BRUKA REKETAŠA SA KOFEROM! Dok su kolege sedele u Skupštini do tri ujutru da bi izglasale zakone, Zagrađanin se švrćkao po Istanbulu!

Foto: ATAImages, Pixabay.com

I to sa bezbedne daljine, iz Istanbula, gde se u to vreme švrćkao, dok su oni u četvrtak uveče do tri ujutru ostali u parlamentu, a u petak do 22 časa.

Kako je Republici potvrdio veći broj poslanika, Zagrađanin, poznatiji kao reketaš s koferom, zbog učešća u čuvenoj aferi i puna dva meseca provedena iza rešetaka (stekao je tada i nadimak Koferče, koji ga godinama prati), svoj je kofer spakovao mnogo pre kraja druge sednice prvog redovnog zasedanja parlamenta.

- Nije to za nas iznenađenje, ako se išta za njegov rad ili bolje rečeno nerad u Skupštini može reći, to je da ga nigde nema kad je potrebno bilo kakvo ozbiljnije angažovanje, kad treba ostati neki sat duže ili nešto slično. Ali, niko mu izgleda ne može ništa. Verujte, unutar naše poslaničke grupe na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji o njemu misle makar nešto iole pozitivno - ispričao nam je jedan od poslanika socijalista.

Foto: SPS

 

Kako kaže, Zagrađanin ima svog vozača i luksuznu limuzinu, koja ga čeka ispred Skupštine, pa je tako i odleteo u Istanbul na dan kada su poslanici do sitnih sati izglasavali zakone.

- On je, kao, važan šraf u stranci. Pitam se samo kakav primer daje drugima. Ko šiša državu, zakone, važno je da se provodi po belom svetu i troši velike pare. Džabe nama, pored takvih, svi pokušaji da SPS ima neki pristojan rejting - navodi naš sagovornik.

Podsetimo, Zagrađanin je pre nekoliko dana ponovo dospeo u fokus javnosti nakon što je otkriveno da su njegove ćerke napravile težak skandal kada su vređale predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a policijskoj službenici na beogradskom aerodromu pretile batinama, o čemu smo već pisali.

To je samo jedna u nizu sličnih situacija u kojima su akteri on sam ili neko iz njegovog okruženja, uključujući čak i kućnog ljubimca, pasa kojeg najviše vole da slikaju pored boca preskupog šampanjca.

Foto: Printscreen/RTS

 

Što bi se reklo, pravi primer narodnog poslanika.

Zagrađaninove kolege, inače, nisu bez razloga ostale tako dugo u Skupštini.

Pred njima su bili važni predlozi zakona (samo njemu i još nekolicini sličnih nebitni), poput onih o potvrđivanju Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na zapadnom Balkanu,kao i priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju u istom regionu, saradnji Srbije i Austrije i strateškom partnerstvu sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dalje, o potvrđivanju Sporazuma o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte, o elektronskim komunikacijama, koji podrazumeva i obavezno uvođenje računa za usluge u elektronskom obliku, i tako dalje....

Dakle, većinom zakonski propisi koji omogućavaju neke nove usluge građanima i donose konkretnu korist žiteljima Srbije, pa i regiona.

Bahatog Zagrađanina, međutim, sve to ne dotiče. Važniji od svih tih stvari mu je provod u Turskoj. I, da se ne ogrešimo, brine on i te kako i o koristi.

Ali svojoj, a ne građana Srbije.

Otud i život na visokoj nozi, u vili od milion i po evra. Sva pitanja o poreklu novca kojim to plaća, do danas su ostala bez odgovora...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (143)

Loading
Boris Spasic

01.05.2023 16:22

Sta bi drugo Zagradjanin radio nego kao i njegovi delegati kad je najteze put pod noge i pravac preko

Jelena

01.05.2023 16:22

Sram i stid ga bilo. Gradjani ga plaćaju a on planduje i jos se šegači. Bruka.

zoran

01.05.2023 16:25

Treba ceniti trud nasih poslanika.

Tanja

01.05.2023 16:27

Zagrđanin je gotovan I lenština kome su bitne pare a ne da radi kao sve kolege u Skupštini da bi izglasali zakone.