PLATI REKET ZAVETNICIMA ILI ĆEŠ ZAŽALITI, JA SAM OVDE BOG! Jeziva ispovest sina korisnice nelegalnog doma za stare

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Đorđe Zečević mi otvoreno tražio pare, a kada sam odbio, pobesneo je, pa sam majku morao da prebacim u drugi dom, kaže naš sagovornik.

PLATI REKET ZAVETNICIMA ILI ĆEŠ ZAŽALITI, JA SAM OVDE BOG! Jeziva ispovest sina korisnice nelegalnog doma za stare

Foto: Youtube/СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ АРАНЂЕЛОВАЦ

Dr Zoran Zečević, poslanik stranke Zavetnici u Skupštini Srbije, žari i pali u Aranđelovcu, drži dom za stare bez dozvole i reketira za račun svoje stranke. Najstrašnije je što se radi o predstavniku u najvišem zakonodavnom telu zemlje, a da njegova predsednica Milica Đurđević Stamenkovski svakodnevno drži pridike o kršenju zakona.

Naime, Srpskom telegrafu se obratio sin jedne od korisnica ovog ilegalnog doma, koji tvrdi da ga je Zečević ucenio: ili plati donaciju Zavetnicima ili ti majka leti napolje!

ZLO OD ČOVEKA

- Kada smo se dogovarali da je smestim, sve je bilo med i mleko. Obećavali su najbolji mogući tretman i vrhunsku negu, što je i očekivano za cenu od 500 evra mesečno, u koju ne ulaze lekovi, pelene i ostalo. Ispostavilo se da sam se grdno prevario jer sam se suočio sa čovekom bez ikakvih moralnih obzira i ljudskosti - priča naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Prilikom jedne od poseta majka se požalila da joj se stanje pogoršalo, pa se sin obratio direktno vlasniku.

- Usred razgovora, gde se pravdao manjkom osoblja i slično, s neba, pa u rebra mi je rekao: "Vi ste dobrostojeći, mogli biste da uplatite nešto mojoj stranci." Malo je reći da sam bio šokiran. Rekao sam mu da su moje pare moja stvar, da me politika ne zanima, već samo moja majka, koja nije dobila ni v od obećanog vrhunskog tretmana - u dahu priča uznemireni čovek i dodaje:

- Tada je pobesneo. Rekao je da je on bog i batina u gradu, da ću zažaliti zbog toga i da, što se njega tiče, mogu majku da vodim gde mi je volja. Na moje pitanje gde sad da prebacujem stariju ženu, gotovo nepokretnu i dementnu, drsko je odgovorio da ga se to ne tiče. Tad sam shvatio da tom čoveku ljudski život ništa ne znači, da je on zlo u ljudskom obliku. Bitne su mu samo pare. Grdne muke sam imao da majku izvučem i prebacim u drugi dom.

MAHINACIJE

Bahati poslanik, inače po struci hirurg, više od decenije u okviru porodične poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu drži dom za stare koji nema licencu. Kako je beogradskim medijima potvrđeno, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bezuspešno pokušava da ga zatvori jer Zečević, posle svake odluke o zabrani rada, samo promeni ime firme i nastavi da radi kao i ranije, dakle, na divlje.

- Kako sam saznao, zatvaranje je triput pokušano: u februaru 2008, u maju 2014. i četiri godine kasnije. Prošle godine inspekcija je čak bila onemogućena da uđe u dom i proveri u kakvom su stanju korisnici. Zatražena je pomoć od suda u Aranđelovcu, ali su dobili negativan odgovor, što je dodatni skandal - kaže sagovornik našeg lista.

Zečević do zaključenja ovog broja nije odgovorio na naša pitanja.

Zavetnica se krije iza Kosova

Milicu Đurđević Stamenkovski, predsednicu Zavetnica, juče smo pitali da li je upoznata s nezakonitim radnjama svog poslanika i da li je ona od njega zahtevala da vrši pritisak na porodice korisnika doma da uplaćuju novac njenoj stranci.

- Ako su radnje nezakonite, njima će se baviti pravosuđe, a pošto je u pitanju politički napad na dr Zečevića bez ikakvih osnova, onda ću vam u tom maniru i odgovoriti: "Klevete nas neće zaustaviti da se borimo za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije" - odgovorila je Đurđević Stamenkovski.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milica Đurđević Stamenkovski

Korisnica dobila žive rane

Jezivo iskustvo sa Zečevićem i njegovim ilegalnim domom je imala V. P., koja se poverila beogradskim medijima i iznela teške optužbe na njegov račun:

- Zanemarivali su moju majku, koja je zbog toga dobila žive rane na telu, čak joj se videla i kost. Plaćala sam 500 evra, plus lekovi, a posle samo mesec dana sam je u teškom stanju izvela iz ove horor ustanove. Preminula je vrlo brzo posle toga.

Seltersova oprema za privatnu ambulantu

Nezvanični izvori tvrde da je Zečević, sredinom devedesetih godina prošlog veka, u Mladenovcu otvorio privatnu ambulantu i opremio je instrumentima iz bolnice, doma zdravlja i banje Selters. Navodno je zloupotrebio položaj i potrošni materijal nelegalno pribavljao iz zdravstvenom centra i tako stvorio početni kapital koji je kasnije samo uvećavao.

Tipovao imućne, otimao stanove

U Aranđelovcu se priča da je Zečević, kao vlasnik doma za stare Help, tipovao stare i iznemogle, ali dobrostojeće ljude i s njima potpisivao ugovore o doživotnom izdržavanju. Na taj način je prisvajao njihove kuće i stanove i stekao velike pare.

On je taj kapital ulagao u proširenje staračkog doma, a potom i poliklinike, koja je legalna. Navodno, u ovom gradu ima nekoliko nekretnina, a u Beogradu stanove i poslovne prostore.

Međutim, 2005. prljavi posao mu je pokvarila rodbina čoveka iz Niša s kojim je takođe sklopio ugovor, s tim što je Zečević prikazao da pomenuti nema srodnike. Ogorčeni ljudi su za to saznali, alarmirali policiju, pa je ugovor poništen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Saja

02.03.2023 22:42

Milica zavetnica. Pa nju je stvorio Vučić da krade za SNS.

jfjh

03.03.2023 01:44

@Saja - Znaš li nešto novo.Ovo svi znaju.