AVRAMOVIĆEVA PARTIJA SEZONE: Partizan za deset minuta PREGAZIO Albu u GROTLU Štark arene! (FOTO)

Autor:

Sport

02.03.2023

19:50 >> 23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli "dodali gas" i sjajnom igrom u trećoj deonici obezbedili važnu evroligašku pobedu.

AVRAMOVIĆEVA PARTIJA SEZONE: Partizan za deset minuta PREGAZIO Albu u GROTLU Štark arene! (FOTO)

Foto: Starsport

Detalj iz Štark arene

Košarkaši Partizana savladali su Albu u 26. kolu Evrolige rezultatom 88:74.

Crno-bele je do trijumfa predvodio odlični Aleksa Avramović sa 19 poena, uz pet pogođenih trojki iz sedam pokušaja, a domaćin je meč prelomio sjajnom trećom četvrtinom, koju je rešio u svoju korist sa 35:9.

"Albatrosi" su odigrali solidno u prvom poluvremenu (44:42), čime su najavili novo iznenađenje u Beogradu, nakon što su prošlog petka bili bolji od Crvene zvezde - 87:72.

Ipak, "parni valjak" to nije dozvolio, a Avramovića je pratio kapiten Panter sa 16 poena, dok je Ledej dodao 13.

Ubedljivo najraspoloženiji kod Nemaca bio je Lo sa 17 koševa, a dvocifreni su bili još samo Timan i Vecel sa po deset.

Partizan je zabeležio 14. trijumf u elitnom takmičenju, a u narednoj rundi putuje u Bolonju na megdan Virusu. Klub iz Berlina je zadržao "fenjer", za vikend ga očekuje derbi protiv Bajerna u nemačkom šampionatu, a potom će ugostiti Žalgiris.

Tok susreta iz Štark arene mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Alba 88:74 (20:19, 22:25, 35:9, 11:21)

 

 

Kraj meča, ubedljiv trijumf Partizana nad Albom!

40. minut - Crno-beli su u poslednji minut ušli sa "plus 14", pitanje pobednika je uveliko rešeno (88:74).

39. minut - Panter je stavio tačku poenima sa penala, a prethodno je visoki centar Albe promašio oba slobodna bacanja - 82:70.

37. minut - Prišla je Alba poenima iz kontre na 80:68, ali čini se da je premalo vremena da se ugrozi pobeda domaćina.

 

35. minut - Kumađe je naterao Smailagića da načini petu ličnu grešku, a potom je bio polovičan sa linije penala. Igrači Partizana su se opustili u poslednjoj četvrtini, ali još uvek ubedljivo vode (80:64).

33. minut - Nemačkom predstavniku ništa ne polazi za rukom, Italijan Proćida je promašio oba penala, pa nije uspeo da smanji razliku (80:59).

31. minut - Vecel je izigrao Lesora na niskom postu, Alba ima zaostatak od 21 poena - 78:57.

Završena je košmarna deonica Albe koju je Partizan dobio sa ogromnih 35:9!

 

 

30. minut - Laki poeni Ledeja na obruču zaokružili su sjajno izdanje Partizana u drugom poluvremenu - 77:53!

29. minut - Velika borbenost Ledeja i dva igrača Albe, prilikom koje je dosuđena mrtva lopta, izazvala je kraći sukob igrača na parketu. Strasti su se ubrzo smirile, a izabranici trenera Željka Obradovića igraju perfektno u trećem kvartalu i vode rezultatom 67:50.

Na petu trojku večeras Avramovića odgovorio je Lo (70:53), a zatim je kapiten crno-belih takođe pogodio šut van linije 6,75 za 20 razlike - 73:53!

27. minut - Novi pogodak Anđušića sa distance "zapalio" je Štark arenu! Crno-beli su nastavili da povećavaju vođstvo sve do 63:48.

25. minut - Posle četiri minuta "mučenja" i 11 primljenih koševa, Alba je poentirala preko Kumađea (53:46), ali se na dve trojke Smailagića nadovezao Anđušić. "Parni valjak" prvi put večeras vodi dvocifrenom razlikom - 56:46!

23. minut - Partizan je "zategao" odbranu i spojio pet koševa za 47:44. Obradović je u završnici prvog poluvremena zatražio uspešan "čelendž", što sada nije pošlo za rukom treneru Gonzalesu.

Sjajnu defanzivu domaćin je krunisao trojkom Avramovića na isteku napada - 50:44!

21. minut - Bez promene rezultata, izgubljena lopta Pantera, pa promašaj Sikme.

Kraj prvog poluvremena - 42:44!

 

 

Avramović je sakupio 11 poena, dok je sa druge strane Lo dvocifren sa deset.

20. minut - Partizan je spojio pet poena u finišu prvog poluvremena (42:40), Lo je nepogrešivo izveo dva slobodna bacanja (40:44), a uzvratio je Panter smanjivši na 42:44.

19. minut - Precizan šut Matiseka sa distance Nemcima je doneo rekordnih "plus sedam", Smit je potom bez potrebe faulirao Madara poklonivši mu lake poene sa penala - 37:42.

17. minut - Alba ne da prednost u Štark areni. Trojkom Smita gosti su povisili na 37:33.

15. minut - Avramović je vezao pet poena (25:26), a onda je Lesor dirao obruč nakon pokušaja Sikme, te su poeni priznati - 25:28!

Ipak, razigrao se Avramović, koji je zabeležio vezanih 11 koševa (31:30), a Lo je odgovorio preciznim šutem van linije 6,75 - 31:33!

13. minut - Vecel i Timan su vratili prednost na strau Albe, Obradović je morao da uzme tajm-aut - 20:24.

Žocova reakcija nije pomogla Partizanu, Timan je pobegao Vukčeviću iznudivši prekršaj. Nemački reprezentativac je bio siguran sa penala (26:20), Lesoru su svirane tri sekunde u reketu, serija berlinskog tima od 10:0 traje...

11. minut - Oba tima su drugu četvrtinu otvorila izgubljenim loptama, "albatrosi" već imaju dvocifren broj grešaka, a potom je Lesor promašio oba slobodna bacanja.

Partizan je sa pola koša viška okončao početnu deonicu!

 

 

10. minut - Vecel je sa niskog posta prekinuo niz Partizana od 9:0, a Timan je pogodio trojku uz zvuk sirene u smiraj prvog kvartala - 20:19.

9. minut - Preokret crno-belih! Australijanac je pokrenuo "parni valjak", pridodao se Lesor, a posle trojke Papapetrua trener Albe Gonzales bio je prinuđen da zatraži minut odmora pri rezultatu 16:14!

7. minut - Mini-seriju od 4:0 kompletirali su domaći preko Papapetrua i Egzuma (9:12), ali je onda Lo postigao svoj peti koš za 14:9.

5. minut - Nemački predstavnik je na televizijski tajm-aut otišao sa sedam poena viška - 12:5.

3. minut - Klub iz Berlina je vodio sa 6:2, prve poene na meču za Partizan postigao je Madar, a onda je domaćin trojkom Pantera sveo zaostatak na minimalan - 6:5.

1. minut - Kumađe je nadmudrio Smailagića, početno vođstvo Albe od 2:0.

Počela je utakmica, Partizan ili Alba?

20:54 - Završeno je predstavljanje timova, uskoro počinje meč u Štark areni.

Alba će večeras igrati bez Blata, što je veliko iznenađenje, ali i hendikep za goste.

Partizan je u dosadašnjem toku Evrolige zabeležio pozitivan skor (13-12), te se nalazi u grupi timova koji dele šesto mesto na tabeli. Crno-beli slove za favorita u okršaju sa "fenjerašem" elitnom takmičenja, ali Alba je prošlog petka, upravo u Beogradu, pokazala koliko može da bude neugodan rival. Klub iz Berlina je u dvorani "Aleksandar Nikolić" deklasirao Crvenu zvezdu rezultatom 87:72, čime je upisao sedmi trijumf.

Takođe, Nemci su se potrudili da povratak Partizana u Evroligu učine neslavnim, budući da su na startu regularnog dela takmičenja ostvarili ubedljivu pobedu - 100:84.

"Parni valjak" je u našoj najvećoj hali doživeo "hladan tuš" od Fenerbahčea, koji je slavio sa 97:94 predvođen tandemom Gudurić/Pjer. Beograđani najpre moraju da poprave odbranu, kako bi nadigrali ekipu iz Berlina, koja se u značajnoj meri, već tradicionalno, oslanja na šut za tri poena.

 

 

Trener Partizana Željko Obradović raspolaže sa svim košarkašima, osim Koprivice, koji je duže vreme odsutan, dok strateg Albe Izrael Gonzales sigurno neće moći da računa na odličnog šutera Eriksona.

Drugi srpski predstavnik u eliti, ekipa Crvene zvezde, gostuje Bajernu, a dešavanja iz Minhena takođe možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
NIJE SVE U POBEDI NEGO

03.03.2023 00:07

KOJA kosarka ,na momente HARLEMOVSKO igranje . PRAZNIK za OCI I DUSU.