CELA SRBIJA GLEDALA OBRAĆANJE VUČIĆA: Narod zanimalo šta predsednik ima da kaže i situaciji na KiM - otkrio šta će biti dalje!

Autor:

Vesti

24.01.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rič (reache) na sve tri televizije koje su direktno prenosile obraćanje je bio 2.661.893.

CELA SRBIJA GLEDALA OBRAĆANJE VUČIĆA: Narod zanimalo šta predsednik ima da kaže i situaciji na KiM - otkrio šta će biti dalje!

Foto: ST/D. KADIĆ

Aleksandar Vučić

Srpski lider Aleksandar Vučić obratio se sinoć naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike kako bi informisao svoj narog o najnovijoj situaciji vezanoj za kosovsko pitanje.

 

Cela Srbija gledala je obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. 

Naime, rič (reache) na sve tri televizije koje su direktno prenosile obraćanje je bio 2.661.893, AMR (automatic meter reading) na sve tri zajedno bio je 1.704.527.

Treba napomenuti da je rejting bio 26.18, a šer (share) 55.65 odsto.

Obraćanje predsednika uživo su prenosile tri nacionalne televizije.

Vučić se obratio nakon što je održana sednica Vlade Srbije kojoj je prisustvovao, a na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić.

Na početku obraćanja predsednik Vučić je govorio o strateškim stvarima i o francusko-nemačkom planu.

- Svi smo prethodnih dana videli prvu verziju, koja se ne razlikuje mnogo od druge u različitim medijima tzv. francusko-nemačkog plana, ali niko nije želeo da govori kontekstu, okolnostima i onome sa čime se Srbija suočava. Uvek je i više nego jednostavno pronaći bezbroj zamerki, a u ovom papiru ne možemo pronaći bilo šta čime bismo bili oduševljeni. Šta je to što danas pravi razliku? Činjenica da su promenjene geopolitičke okolnosti, Evropa je u ratu šta god oni govorili, nema tolerisanja bilo kakvog iskakanja u političkom smislu i sa druge strane žele u svom dvorištu da bude sve onako kako oni to žele. Postavlja se pitanje "šta je još doprinelo situaciji da se izađe sa ovako oštrim pristupom i dozom hitnosti"? - rekao je predsednik.

Ponovio je da moramo da radimo, da razgovaramo, da pronalazimo kompromisna rešenja.

- Isteklo je vreme za razum, toga se bojim. Ja im kažem da prvo mora da ide ZSO, to je iz briselskog sporazuma, a oni mi kažu da nije realno, a ja kažem da su se oni obavezali da će oni to ispuniti, jer jedna strana ne želi. Nikakvi objektivni i racionalni odgovori više ne prolaze. Nema toga. Znam šta će se dogoditi, mi želimo razgovore, dijalog, konstruktivan pristup na svakom mestu. Obe strane moraju da čine ustupke, razumeli smo, ali je problem kada jedna strana može da radi šta hoće, i oni su za to nagrađeni - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading