PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OŠTRO ODBRUSILA TADIĆU: Njemu jeste bilo lakše da pregovara - nisu mogli da mu zaprete povlačenjem investicija, nije ih ni bilo!

Autor:

Vesti

24.01.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka je jasno odgovorila na konstatacije Borisa Tadića da je Vučić uradio mnogo loših stvari.

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ OŠTRO ODBRUSILA TADIĆU: Njemu jeste bilo lakše da pregovara - nisu mogli da mu zaprete povlačenjem investicija, nije ih ni bilo!

Foto: Tanjug/Slobodan Milevic, Youtube/Novo Jutro

Ana Brnabić o izjavi Borisa Tadića

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je bivšem predsednik Borisu Tadiću, koji je gostujući na N1, rekao da je "Aleksandar Vučić uradio 1000 puta gore stvari" nego on.

- Ipak, da se razumemo, Tadiću jeste bilo lakše da pregovara - nisu mogli da zaprete povlačenjem investicija (nije ih ni bilo), ni zatvaranjem radnih mesta (Tadić i ekipa sami ugasili preko 400.000 radnih mesta), ni evropskim integracijama (jer su počele tek 2014) - navela je premijerka na Tviteru.

- Nisu mogli ni time da će Priština proglasiti nezavisnost, jer to je znao - pa je poslao Borka da zamoli Amerikance da pomere proglašenje za posle izbora. Priča se da je, pored molbe da se samo malo pomeri proglašenje nezavisnosti (da prođu izbori) Tadić zamolio da mu ne zabranjuju da nastavi da se izvinjava Hrvatskoj zbog etničkog čišćenja Srba i da su mu rekli - ako ćutiš na proglašenje nezavisnosti Kosova (a za koje smo tajming uskladili sa tobom), mi ćemo ti dozvoliti da nastaviš da se izvinjavaš Hrvatskoj. Tako i bi - zaključuje premijerka komentarišući ono što je Tadić rekao u emisiji na tajkunskoj televiziji.

 

 

Da podsetimo, bivši predsednik Srbije Boris Tadić napao je Aleksandra Vučića.

Nekadašnji lider Demokratske stranke istakao je da je Vučić uradio mnogo loših stvari, dok je prema njegovom mišljenju, on radio odlično!

Tadić je gostujući na tajkunskoj N1 istakao da je Vučić uradio 1.000 puta gore stvari od njega.

Međutim, istina je "malo" drugačije od one koju bivši predsednik iznosi. Tadićev režim je pomilovao teroristu Aljbina Kurtija, dozvolio pogrom Srba 2004. godine, dozvolio da prištinske vlasti jednostrano proglase nezavisnost, napravio problem Srbiji na Međunarodnom sudu pravde u Hagu, prebacio pregovore iz Ujedinjenih nacija u Brisel. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Bojana

20.02.2023 08:49

Predsednica Vlada Srbije izjavila je da je Vučić zahvaljujući pametnoj i mudroj politici uspeo da održi dobre odnose i sa onim zemljama koje su tvorci tzv. Kosova.