VUČEVIĆEVA UDARNA PORUKA: Vojska i Ministarstvo daju bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću!

Autor:

Vesti

21.01.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane i potopredsednik Vlade Miloš Vučević izjavio je da resor na čijem je čelu i Vojska Srbije daju bezrezervnu podršku predsedniku države na svemu što radi uz jasnu poruku da svi treba da stanemo za odbranu otadžbine.

VUČEVIĆEVA UDARNA PORUKA: Vojska i Ministarstvo daju bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću!

Foto: instagram.com/printscreen

Ministar odbrane Miloš Vučević

- Ogroman je pritisak na državu, ali Srbija neće biti na kolenima, neće biti nikad poražena - poruka je ministra i odgovor kako je razumeo poruku predsednika Srbije nakon sastanka sa predstavnicima zemalja.

Vučević je gostujući na RTS naglasio da to što je predočeno predsedniku nije ništa što je prijatno za građane Srbije.

- Veliki izazovi su pred nama. Ništa se tu lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke, kako oni vide da treba da mi da parcipiramo u formulisanju tog sporazuma, sa nekim perspektivama za nas, da nas čeka bolja budućnost. Sam izraz i poruka koju je predsednik uputio građanima Srbije nije nešto što najavljuje lake i dobre stvari, što ne znači da smo nešto izgubili, predali… I kako to definiše neko ko je defetistički orijentisan, ali nije lako - naglasio je Vučević.

 

Odgovarajući na pitanje da li je na stolu bio ultimatum, Vučević odgovara da je predsednik to vrlo precizno definisao, da je dobio podatke i informacije šta može da se desi ako Srbija ne bude dovoljno kooperativna.

Pojašnjavajući, kaže da pretpostavlja da su na sto stavili negativne političke i ekonomske konsekvence za Srbiju.

- Da se razumemo. Oni imaju cij da ako ne priznamo nezavisno Kosovo, što oni definišu kao teritoriju, a mi kao pokrajinu, u najmanju ruku dobije stolicu u UN. To je neki proces koji bi trebao da bude završen, kako vide predstavnici koji su juče bili u poseti Beogradu - pojasnio je Vučević.

Ministar ističe da su dve poruke usaglašene, da status kvo nije održaiv i da se Zajednica srpskih opština mora fomirati.

- To je dobro da smo čuli. Nijedna strana ne vide zamrznut konflikt kao nešto što bi trebalo da traje neograničeno vreme. S druge strane da posle 10 godina ZSO nešto što mora da se formira. Mogao bi da zaključim da jučerašnji dan koji je za mnoge porodice bio svečani dan zbog slave Svetog Jovana, bio mnogo težak za Srbiju, pre svega za predsednika Vućića. Taj nivo i način razgovora koji je on imao, prvo sa grupom ambasadora, a zatim i sa petorkom je zaista nešto što nije za poželeti - iskren je Vučević.

 

Predsedniku Vučiću, nastavlja Vučević nije zavideti jer mora sve to da radi i u tome učestvuje i da nosi na svoji leđima.

 

- To je ogroman pritisak, bio je neraspoležen ali odlučan da brani Srbiju. Veliko je to breme za svakog čoveka. Neke stvari se ne rešavaju vek, vek i po i ondaa vam neko dođe i kaže vi sada to treba da rešite. Pred nama je predočeno i što se Srbiji stavlja, to nije nešto što je povoljno. Treba razumeti kakve su to pozicije i da postoji na minimum državnog nacionalnog i političkog.

On naglašava da je jako važno da se postigne konsenzus oko najvažnijeg nacionalnog pitanja.

- To je pitanje svih pitanja i sudbine naše države. To nije pitanje samo sadašnjosti, već i budućnosti svih njenih građana. Bilo bi zaista korektno da imamo minimum konsenzusa. Dobro je i poltički opravdano da predsednik pozove sve one koji su u nekim segetima donosioci odluka i da se izjasne i budu upoznati sa razgovorima koje je predsednik vodio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading