CRNA GORA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Šok za Kurtija: Lažna država uskoro će doživeti neprijatno iznenađenje!

Autor:

Vesti

17.01.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored šamara koje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dobija iz Amerike, neprijatno iznenađenje stići će mu i iz komšiluka, iz Podgorice.

CRNA GORA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Šok za Kurtija: Lažna država uskoro će doživeti neprijatno iznenađenje!

Foto: Tanjug/AP

Kako Republika saznaje iz dobro obaveštenih izvora u glavnom gradu Crne Gore, ta država će povući priznanje lažne države Kosovo odmah posle predsedničkih (i verovatno parlamentarnih) izbora, koji će biti održani na proleće.

Novi predsednik Crne Gore biraće se u martu, a sva je prilika, kako objašnjavaju naši sagovornici, da će tada biti održani i parlamentarni izbori.

- Kriza vlasti jedino tako može da se razreši i nema sumnje da će se glasati i za šefa države i za novi saziv skupštine. A ako sve prođe prema očekivanjima, koaliciju koja će formirati buduću vlast predvodiće Demokratski front i Demokrate Alekse Bečića. U obe ove grupacije sazreo je stav da se poništi priznanje lažne države Kosovo i tako će i biti, uprkos svim pritiscima sa strane - objašnjava jedan od naših sagovornika iz Podgorice blizak prosrpskim partijama.

JASNA PORUKA

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

Da se o ovome ozbiljno razmišlja, potvrđuju i navodi jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića. On je, gostujući u jednoj političkoj emisiji na televiziji, potpuno otvoreno pričao o povlačenju priznanja Kosova.

- Ja sam svestan da u vladi s Dritanom Abazovićem ne mogu da povučem odluku o priznanju Kosova, ali sad, da znate, ako budemo imali mi većinu u toj vladi, bez Dritana Abazovića i onih ostalih koji nas budu uslovljavali, mi ćemo da povučemo odluku o priznanju Kosova, pa, što biste vi rekli, crknite, puknite - jasno je poručio Knežević.

Komentarišući buduće poteze, bar kada je o ovome reč, lider Slobodne Crne Gore
Republika

Foto: facebook.com/Demokratski front

 

 

Vladislav Dajković poručio je da apsolutno podržava stav Milana Kneževića.

- Koliko je to realno, zavisiće od našeg zajedničkog rezultata na vanrednim parlamentarnim izborima. Apsolutno podržavam takav stav gospodina Kneževića. Ipak, prvo moramo stvoriti preduslove za takav scenario. Koliko vidim, na oči nam se stvara nekakav evropski blok, koji je, apriori, saopštio da ne želi saradnju s političkim predstavnicima srpskog naroda. Zato smatram da je potrebno da srpski političari blagovremeno pripreme adekvatnu strategiju, koja bi zaštitila interese našeg naroda i koja bi osigurala učešće u narednoj vladi. U suprotnom, svaka priča nam je uzaludna - upozorava Dajković.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

 

SVE SE SLAŽEMO

Jovan Vučurović, poslanik iz redova Demokratskog fronta, naglasio je da deli stav sa svojim stranačkim kolegom Milanom Kneževićem i da je odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova bila bruka za Crnu Goru.

- Knežević je jedan od lidera DF, a ja sam takođe član te partije. Delim njegov stav i ono što je on rekao apsolutno podržavam, tako da ne bih ja tu ništa mnogo dodavao ni oduzimao. To je to - kazao nam je Vučurović i dodao:

- Ta odluka je bila čista izdaja tradicionalne Crne Gore, koja je i nastala na kosovskom zavetu, a pokazala je i antisrpski karakter Đukanovićevog režima. Takođe, ta sramna odluka doneta je suprotno volji većine građana Crne Gore, te nije održivo ono čemu se većina protivi. Ne zaboravimo da je i sam Duško Marković, nekadašnji premijer, priznao da je protiv priznanja bilo 85 odsto građana Crne Gore. Međutim, to nije smetalo Đukanoviću da povuče potez kojim je obrukao Crnu Goru.

* 106 država, članica UN, ne priznaje nezavisnost Kosova
* 86 država priznaje nezavisnost Kosova
* 9 država u poslednjih nekoliko meseci povuklo priznanje Kosova: Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija i Maldivi

Republika

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

 

Protiv bilo 85% građana

Crna Gora je 2008. sa tadašnjim premijerom Milom Đukanovićem na čelu priznala nezavisnost lažne države Kosovo.

Toj odluci protivili su se mnogi, najviše narod, ali je ona, uprkos svim osporavanjima, doneta.

Nekadašnji premijer Crne Gore Duško Marković je u jednom intervjuu kasnije otvoreno priznao da je protiv te odluke bilo čak 85 odsto građana, ali to tadašnji državni vrh nije sprečilo da svoju odluku sprovede u delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading