SASTANAK VUČIĆA I PLENKOVIĆA U DAVOSU: U fokusu srpsko-hrvatski odnosi

Autor:

Vesti

19.01.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa premijerom hrvatske vlade Andrejem Plenkovićem, a teme razgovora bili su biletaralni odnosi i evropski put regiona

SASTANAK VUČIĆA I PLENKOVIĆA U DAVOSU: U fokusu srpsko-hrvatski odnosi

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/Tanjug/AP

- Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa - napisao je Vučić na Instagramu o susretu s hrvatskim premijerom u Davosu.

Plenković se o susretu oglasio preko Tvitera.

- Tokom Svetskog ekonomskog foruma razgovarao sam s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima i evropskom putu zemalja u susedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rešavanju otvorenih pitanja - objavio je hrvatski premijer.

Ranije, najavljujući susret sa Vučićem, Plenković je poručio da želi normalizaciju odnosa i smirivanje napetosti izmedu Kosova i Srbije.

Predsednik Srbije biće govornik na panelu "Širenje horizonata Evrope, sa predsednicom Evropskog parlamenta Robertom Mecolom, i premijerima Albanije i Irske, Edijem Ramom i Leom Varadkarom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading