VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavlja učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Autor:

Vesti

18.01.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić drugog dana učešća na 53. Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sastao se sa sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Predsednik nastavlja učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Vučić će zatim biti na okupljanju svetskih ekonomskih lidera (Informal Gathering of World Economic Leaders) i učestvovati u diskusiji na temu How to Restart Global Cooperation.

Imaće potom sastanak sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, a onda i sa nakvećim  kompanijama iz Republike Koreje, nakon čega će biti na prijemu u organizaciji Privredne komore Republike Koreje.

Planiran je i sastanak Vučića tet-a-tet sa predsednikom Republike Koreje Juna Sok-jolom.

Predsednik Vučić će tokom trodnevnog boravka u Davosu, koji se sutra završava,  prisustvovati nizu skupova svetskih lidera, među kojima i sesiji na temu Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu.

Imaće i brojne bilateralne susrete sa svetskim zvaničnicima, a predviđeni su i sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading