KATASTROFA KOD NOVE VAROŠI, CURI MAZUT IZ CISTERNE NA KOLOVOZ: Policija i vatrogasci-spasioci hitno izašli na lice mesta (FOTO)

Autor:

Vesti

18.01.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uslovi zbog kojih je došlo do curenja mazuta na kolovoz kod Nove Vatoši za sada nisu poznati.

KATASTROFA KOD NOVE VAROŠI, CURI MAZUT IZ CISTERNE NA KOLOVOZ: Policija i vatrogasci-spasioci hitno izašli na lice mesta (FOTO)

Foto: RINA

Nova Varoš

Na magistralnom putu Nova Varoš - Prijepolje došlo je do incidenta kada je iz cisterne koja se nalazi u blizini benzinske stanice počeo da curi mazut i prosipa se po putu.

- Na lice mesta odmah su upućene policijske ekipe, kao i vatorogasci spasioci. Kako bi se što pre rešila ova situacija. Uslovi zbog kojih je došlo do curenja mazuta na kolovoz za sada nisu poznati - rečeno je za agenciju RINA.

Saobraćaj na ovoj deonici puta odvija se jednom kolovoznom trakom, a vozila se propuštaju naizmenično.

Foto: RINA

Curenje mazuta iz cisterne kod Nove Varoši

U prethodnih mesec dana u Srbiji su se prevrnule i dve vagon-cisterne sa potencijalno opasnim materijama i to jedna u Pirotu, a druga vagon-cisterna kod Zaječara.

Vagon sa amonijakom prevrnuo se 25. decembra na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu, zbog čega je u Pirotu proglašena vanredna situacija.

Ministarstvo zaštite životne sredine pratilo je od trenutka nesreće situaciju na terenu, posle izlivanja amonijaka iz cisterne između Pirota i Bele Palanke.

Merenja zagađujućih materija kao i monitoring na terenu sprovodili su Institut za metalurgiju iz Bora i Agencija za zaštitu životne sredine.

Takođe, oko pola sata nakon ponoći 29. decembra na nedavno rekonstruisanoj pruzi Zaječar - Knjaževac iskliznula je iz šina teretna kompozicija kod sela Vratarnica.

Nesreća se desila na pruzi u blizini reke Timok, a prema saznanjima u vagonu je bila fosforna kiselina, ali nije došlo do izlivanja.

Policija i vatrogasci su odmah izašli na terenu i zabranili pčrilaz vagonima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading