KOMANDANT VATROGASNE BRIGADE PANČEVO O CURENJU AMONIJAKA: Desetak kuća evakuisano zbog bezbednosti

Autor:

Vesti

13.01.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intervenisanja vatrogasno-spasilačkih jedinica od sinoć, od 3.30, nema.

KOMANDANT VATROGASNE BRIGADE PANČEVO O CURENJU AMONIJAKA: Desetak kuća evakuisano zbog bezbednosti

Foto: ST/N.Mutić

Vatrogasci na terenu

Uviđaj u Pančevu, gde je kasno sinoć iscurio amonijak iz auto-cisterne, i dalje traje, ali intervencije vatrogasno-spasilačkih jedinica nema, priča za Telegraf Boro Majkić, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Pančevo.

- Vatrogasno-spasilačke jedinice su oko 22.30 dobile prijavu od od ekipe Hitne pomoći da je jedan čovek tražio hitnu medicinsku pomoć i da postoji koncentracija amonijaka u naselju. Dolaskom na lice mesta zatekli smo isticanje amonijaka, odnosno amonijačnog rastvora iz jedne auto-cisterne, gde smo vrlo brzo to isticanje zatvorili, sanirali prekinuli. U međuvremenu, pošto se osećala velika koncentracija, naložili smo da se u desetak kuća građani evakuišu zbog lične bezbednosti - opisuje Majkić.

Kako kaže, od tih građana, desetak je zatražilo nekakvu medicinsku pomoć ali su svi pušteni bez ozbiljnih simptoma kući.

- U tri sata sinoć su merenja utvrdila da nema koncentracije amonijaka koja bi ugrozila stanovništvo i mi smo im dozvolili da se vrate kućama noćas u pola četiri - ističe on piše Telegraf.rs.

Podsetimo, u naselju Topola kod južne industrijske zone u Pančevu sinoć došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne, a 10 osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opštu bolnicu Pančevo. Ostali su imali lakše probleme sa gornjim disajnim organima.

Prvo izlivanje amonijaka koje je uznemirilo Srbiju desilo se 25. decembra na pruzi kod Pirota. Tada su se dogodila i dva smrtna slučaja, uzrokovana trovanjem amonijakom.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading